Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'De grond wordt goed losgeschud, maar de grasmat blijft intact'
Beluchten maakt een belangrijk onderdeel uit van het reguliere veldonderhoud, zo weet iedere fieldmanager. Al enige tijd is de branche bekend met de Imants Shockwave, de schudfrees van de gevestigde naam Campey Turf Care Systems, verkrijgbaar bij VGR uit Almkerk. VGR Groep
01-08-2016 11 sec
Veredeling. Wat zit er nou eigelijk in de zak?!
In Plantum zijn bedrijven verenigd die actief zijn in de veredeling, vermeerdering, opkweek en handel van zaden. Hieronder vallen ook de bedrijven die actief zijn in de veredeling van graszaden. Maar wat wordt er eigenlijk veredeld en wat ziet men terug in de zak graszaad?
01-08-2016 11 sec
Voldoende vrijwilligers vinden blijft een probleem
Afgaande op de geluiden van de overheid is Nederland gezegend met een bevolking die actief is in het vrijwilligerswerk. Toch klagen clubs steen en been dat ze onvoldoende mensen kunnen vinden die bereid zijn te helpen om het complex en de velden in goede staat te houden. Waar ligt dat aan en hoe kan daar verandering in worden gebracht?
01-08-2016 13 sec
Branche pakt vraagstuk microplastics op
Voetbalvelden van kunstgras verspreiden jaarlijks een miljoen kilo kunststof in het milieu en niemand bekommert zich over deze enorme berg microplastics. Een artikel met deze strekking in de Volkskrant leidde in februari van dit jaar tot vragen op landelijk en lokaal niveau van de politiek. De branche richt nu een werkgroep op om een antwoord op deze vragen te krijgen.
01-08-2016 14 sec
Klaar voor het toekomstbestendig beheer van sportvelden?
De wereld is volop in ontwikkeling denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de greendeal en daarmee het streven naar chemievrij beheer én de ontwikkelingen rondom GPS (sensoring) en precisiebeheer. Welke keuzes maak jij om te komen tot efficiënt en toekomstbestendig beheer van sportvelden?
01-08-2016 11 sec
Jan Delemarre, gemeente Koggenland: 'Door het nieuwe 4turf mengsel is de korte herstelperiode nu lang genoeg'
Op het WK in Brazilië was het gros van de grasmatten ingezaaid met 4turf van DLF. Dit jaar zijn acht van de tien stadionvelden van het EK in Frankrijk ingezaaid met het tetraploïde raaigras 4turf. Dat is een succes te noemen, maar betekent niet het eindstation voor deze Nederlandse vinding: 4turfmengsels blijven zich verbeteren.
01-08-2016 14 sec
Aankoop en selectie van een hockeyveld
Stel: je wilt als gemeente of hockeyvereniging een nieuw kunstgrashockeyveld aanleggen of een bestaand kunstgrashockeyveld renoveren of ombouwen. Waar begin je als je voor deze keuze staat? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Er zijn legio mogelijkheden, met meerdere oplossingen voor uiteenlopende situaties.
01-08-2016 10 sec
Hockeyclub Zevenbergen switcht naar semiwaterveld en bij nader inzicht toch naar water
Het is een scenario dat veel hockeyclubs bekend in de oren zal klinken: je hebt de beschikking over een oud en versleten zandveld dat op de nominatie staat om vervangen te worden. Welk type veld kies je dan en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen? Hockeyclub Zevenbergen heeft deze exercitie zojuist achter de rug.
01-08-2016 14 sec
De kampioen verdient het beste van het beste
Sinds nog maar een paar weken bestaan de Eindhovense clubs Oranje Zwart en Eindhovense Mixed Hockey Club (EMHC) niet langer, maar zijn deze verenigd in de nieuwe fusieclub Oranje Rood. Bij zo’n fusie hoort natuurlijk ook een nieuw complex. Vakblad Fieldmanager bracht het bouwteam bij elkaar dat bezig is het complex voor Nederlandse herenhockeykampioen Oranje Rood te realiseren.
01-08-2016 13 sec
Fielddrain is herbruikbaar in een nieuwe constructie, dus volledig 'cradle to cradle'
Fielddrain biedt een duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing voor nieuwbouw en reconstructie van bestaande en slecht waterafvoerende hockey- en tennisconstructies. Daarnaast zorgt het voor verantwoord hergebruik van lava-rubber bij de ombouw naar hockeywatervelden.
01-08-2016 9 sec
Altijd maar die algen!
Alle kennis over kunstgras en onderhoud ten spijt, algen blijven een punt van aandacht op vrijwel alle kunstgrassportvelden. Met name semi- en waterkunstgrasvelden voor hockey bieden de ideale condities voor algen om te gedijen.
01-08-2016 7 sec
CondonGroup zorgt voor herintrede AstroTurf
AstroTurf staat synoniem voor kunstgras maar ging in 2004 echter failliet waarna de werknaam door investeerders werd overgenomen. Sinds die overname hebben verschillende partijen getracht AstroTurf terug op de kaart te zetten in ons land.
01-08-2016 8 sec
KG Reiniger zet in op volledig biologische bestrijding van algen
Het jonge bedrijf KG Reiniger is sinds begin dit jaar actief met het product met de gelijknamige naam KG Reiniger, een biologisch middel dat de strijd aangaat met algen. KG Reiniger is ontstaan uit Van Oosten Beregeningssystemen, een bedrijf met jarenlange ervaring heeft in de aanleg van beregenings- en doseerpompinstallaties op tennisbanen, hockeyvelden en sportvelden in het algemeen.
01-08-2016 13 sec
Een passende mat
Wees nuchter en realistisch en bedenk waar uw club staat
01-08-2016 2 sec
Hockeykunstgras nog lang niet uitontwikkeld
De kennis en ervaring met betrekking tot hockeykunstgras is de basis geweest voor alle ontwikkelingen omtrent kunstgras voor andere sporten. Tegenwoordig kunnen vele veldsporten op kunstgras worden gespeeld. Maar hoe zit het met de doorontwikkeling van het kunstgras voor hockey?
01-08-2016 9 sec
'We moeten af van het idee dat water vanzelfsprekend is'
Vorig jaar legde Traas en Ovaa Sport B.V. een ecologisch waterbeheersysteem aan bij sportcomplex Het Schenge in Goes.
01-08-2016 6 sec
Lichtpunt in het Amsterdamse bos
Avondwedstrijden bij de Amstelveense hockeyclub Hurley worden sinds het najaar van 2015 gespeeld onder LED licht van AAA-LUX. Voor zowel de Dames 1 als de Heren 1 van de club werd het seizoen meteen een doorslaand sportief succes terwijl Hurley later dit jaar ook op financieel vlak zal gaan profiteren.
01-08-2016 11 sec
Markt heeft behoefte aan meer transparantie als het gaat om prijzen voor hockeyconstructies
De hockeywereld heeft traditioneel een veel grotere input bij aanleg en onderhoud van velden dan de voetbalwereld. Volgens sommigen hangt dat sterk samen met de kwaliteit van bestuurders. Anderen duiden vooral op het aspect dat de gemeente, als belangrijkste investeerder in sport, de portemonnee vaak angstvallig dichthoudt als het om hockey gaat.
01-08-2016 13 sec
Heeft u het licht al gezien?
Hockeyverenigingen hebben de reputatie vooruitstrevend te zijn. Toch waren het juist de voetbal- en tennisverenigingen die begin dit jaar massaal insprongen op een nieuwe subsidie die moet helpen energiebesparingen binnen de club te realiseren. De kwaliteit van de moderne led-armaturen staat buiten kijf en juist hockeyverenigingen zouden daarvan kunnen profiteren. Waar moet u volgend jaar op letten?
01-08-2016 12 sec
Klemsysteem W&H Sports maakt gebruik van aanwezig materiaal
Vanaf nu is het mogelijk het kunstgras eenvoudig, prijsgunstig en onderhoudsvriendelijk in te klemmen. Het nieuwe klemsysteem SolidaFIX van W&H Sports is speciaal ontwikkeld voor de huidige kunstgrasmarkt.
01-08-2016 7 sec
Algen Control verlost velden van 'groene monstertjes'
Algen Control BV is sinds de oprichting in 2008 succesvol in de bestrijding van algen in het (semi)waterveldensegment. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van het zelf ontwikkelde middel Bio-Guard.
01-08-2016 7 sec
Perfect Pitches
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport. Uw project ook op deze projectenparade? Stuur een mail naar project@nwst.nl en u wij zenden u alle info.
01-08-2016 9 sec
Kunstgras wacht groot budgetprobleem in 2018
Een nieuwe maatregel om kunstgrasvelden gebouwd vanaf 2010 na acht jaar te herkeuren, gaat in 2018 van start. Terwijl de KNVB vanuit Zeist strenge taal laat horen, boog een zaal vol met fieldmanagers zich onder leiding van een keuringsexpert over de gebruikersnorm voor die herkeuring. ‘Dit gaat budgetproblemen geven’, was de conclusie tijdens een seminar op sportpark De Toekomst (Ajax) dat deel uitmaakte van de GREENlive Tour.
01-08-2016 14 sec
Sallandse United en ActGlobal, teamspelers in aanleg van uw sportaccommodatie!
De sportaccommodatiebouwers Sallandse United B.V. uit Haarle en ActGlobal BV, de Nederlandse tak van het internationaal opererende kunstgrasbedrijf ActGlobal Sports LLC, hebben de handen ineen geslagen op het gebied van verkoop en realisatie van sportaccommodaties. Na de eerste installaties op het gebied van voetbal in de periode vanaf 2008, is 2015 het jaar geweest om de samenwerking meer inhoud te gaan geven.
01-08-2016 14 sec
MHC Forescate heeft primeur met 'Olympisch veld'
Voor hockeyvereniging MHC Forescate uit het Zuid-Hollandse Voorschoten vervangt Polytan maar liefst drie van de vier velden. Voor het bedrijf een mooie kans om haar gevestigde positie ook op de Nederlandse markt te brengen, vertelt Rutger Schuijffel van Polytan.
01-08-2016 9 sec
Een perfect hockeyveld gaat verder dan de toplaag
De Olympische Spelen deze zomer in Rio kunnen worden gezien als een belangrijke mijlpaal voor de hockeysport. Het is veertig jaar gelden dat hockeywedstrijden tijdens de Olympische Spelen voor het eerst op kunstgras werden gespeeld.
01-08-2016 8 sec
Cry for help

01-08-2016 0 sec
Beregening is een wezenlijk onderdeel van de bespeelbaarheid
Ontwikkelingen binnen de sportveldensector volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook binnen beregening van (hockey)velden, een thema dat met klimaatverandering en toenemende warme en natte periodes alleen maar actueler lijkt te worden. Jan Coppens van Smits Beregening uit Veldhoven vertelt over de laatste ontwikkelingen.
01-08-2016 10 sec
Nieuw veldtype Domo Ultimate maakt Domo-familie compleet
Met wereldwijd duizenden aangelegde kunstgrasvelden mag Domo Sports Grass met recht een ervaren speler worden genoemd. Naast voetbal heeft het bedrijf sinds haar oprichting in 1989 ook ruimschoots ervaring opgedaan in het realiseren van (semi)watervelden en (semi) zandvelden, met als nieuwste type: Domo Ultimate.
01-08-2016 10 sec
Engerlingen bestrijden: monitoring is de sleutel tot succes!
De vluchten van de mei- rozen- en junikever zijn reeds waargenomen. Dit houdt in dat het moment van bestrijden nadert. Peter Mook is een van de experts natuurgras bij Vos Capelle. Samen met zijn collega expert Johan Aalderink, Bart van Kollenburg en Dirk de Jong monitort hij de vlucht van diverse insecten nauwlettend.
01-08-2016 12 sec
Sportsfill Eco+: groen licht voor de sterren van morgen

01-08-2016 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER