Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Flitsende start demotour Van der Haeghe

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 22 september 2023
146 sec


Nieuwste Redexim- en Iseki-machines ook te zien bij RKC en vv De Meern

Het sportcomlex van PEC Zwolle was 19 september het toneel van de eerste van de in totaal drie demotours van het bedrijf Van der Haeghe. Tijdens deze tour zijn de nieuwste machines van Redexim en Iseki in werking te zien. De tour krijgt volgende maand een vervolg in Utrecht en Waalwijk.


Er is dus nog volop gelegenheid voor onderhoudsmedewerkers van sportvelden en golfbanen en personeelsleden van cultuurtechnische bedrijven om kennis te maken met de laatste innovaties van deze merken. Michaƫl van der Lienden, salesmanager Nederland van dit bedrijf in Geldermalsen, kijkt terug op een geslaagde start. 'Het was een mooie locatie. PEC is weer overgestapt van kunstgras naar natuurgras op het hoofdveld. We hebben dat veld dan ook bezocht en uitleg gekregen van de groundsman over zijn werkwijze.'

Erwin Beltman

Van der Lienden had kort daarvoor de eerste tourdag geopend en iets verteld over Van der Haeghe BV en het merk Redexim. Zijn collega Tilko Gernaat vertelde vervolgens over de diverse machines die aanwezig waren voor het onderhoud van natuur- en kunstgras. Van der Lienden: 'Wij doen dit niet te lang om de snelheid in het programma te houden en zo ook ieders aandacht vast te houden.' Dat lukte goed en ook Erwin Beltman, voormalig grasmeester van Feyenoord en oud- Fieldmanager of the Year, wist zijn toehoorders te boeien met zijn praktijkverhalen. Van der Lienden: 'Wij vinden kennisdeling heel belangrijk. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar je kunt er altijd van leren en je afvragen 'wat werkt voor ons?'.'


Beltman vertoonde ook een video waarin hij met een Redexim Speed Brush dood materiaal van het veld verwijdert. Van der Lienden: 'Je hoort van hem dat het vak van fieldmanager bij een betaald voetbalclub geen negen tot vijf baan is en hoe toegewijd en flexibel je moet zijn om goed resultaat te krijgen.' Beltman zal ook tijdens de komende twee tours zijn verhaal vertellen op uitnodiging van Van der Haeghe.

Na de lunchpauze werden op het naast elkaar gelegen natuurgrasveld en kunstgrasveld demonstraties verzorgd en uitleg gegeven over de onderhoudsmachines. Van der Lienden: 'Ik hoorde dat de bezoekers het fijn vonden om elkaar weer eens te spreken en van elkaar en van deze dag te leren.' Hij heeft er het volste vertrouwen in dat dit sentiment ook op de komende twee demotours zal heersen.

Primeur

Een primeur tijdens elke demotour is de Multivator van Redexim voor het renoveren van sportvelden. Van der Lienden: 'De Multivator is een uniek werktuig voor het renoveren van sportgras. Je kunt ermee decompacteren en topdressen door begraven grond en wortelzones naar de oppervlakte te recyclen en weer in de wortelstructuur op te nemen. Zo wordt tijd en geld bespaard bij het importeren van materialen.'


Distributeur

Van der Haeghe is sinds eind vorig jaar distributeur van Redexim, een merk dat naam maakte met de Verti-Drain en inmiddels machines levert voor grasonderhoud in de breedste zin van het woord. Van der Lienden: 'Wij organiseren de demotour in eerste instantie voor dit merk. Omdat de meeste machines achter een tractor gehangen moeten worden, hebben wij besloten om ook de nieuwste modellen van Iseki mee te nemen. Zo wordt het geen tentoonstelling, maar kunnen bezoekers alles in werking zien.'


Nieuwste Verti-Drain

Te zien zijn diverse machines die geschikt zijn voor mechanisch onkruidbeheer, waaronder een wiedeg en een borstelmachine. Ook de nieuwste Verti-Drain wordt getoond. Het gaat om het type 2519, dat dankzij de snaaraandrijving veel minder geluid maakt en trillingen veroorzaakt. 'Door de hogere werksnelheid kun je bovendien veel kosten besparen', zegt Van der Lienden. Ook de nieuwste bezandingswagen, de DS1600, is een voorbeeld van een Redexim-innovatie. Werd de oude uitvoering met een hendel bediend, nu gaat dit elektronisch en kunnen instellingen zoals snelheid en strooibreedte ter plekke gewijzigd worden.


Maaimachine

De tractoren van Iseki zijn voorzien van nieuwe common rail stage V-motoren. Nieuw is ook een elektrisch aangedreven maaimachine van dit merk, die uitgerust is met een opvangbak.


Aanmelden

Voor een compleet overzicht van de data, locaties en getoonde machines: zie bijgaande kaders. De demotour begint steeds om 09.30 uur. Aanmelden kan via www.hh-marketing.be/roadshow.


Data en locaties

Dinsdag 3 oktober: Sportpark De Meern, Loenseboslaan 2, Utrecht
Donderdag 5 oktober: RKC Waalwijk, Akkerlaan 2, Waalwijk (ingang Olympiaweg)

Gedemonstreerde machines

Van der Haeghe zal Redexim-machines presenteren voor de volgende werkzaamheden: zaaien, borstelen, beluchten, recyclen, verticuteren en wiedeggen.
Van Iseki worden naast de elektrische maaimachine ook tractoren in de vermogensklasse van 22 pk tot 67 pk gedemonstreerd.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER