Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

'Zonder inzet van deze toppers zou de kwaliteit van de velden aanzienlijk minder zijn'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 13 december 2022
100 sec


Dertiende BVO-dag in Abe Lenstra stadion

Barenbrug Holland, SGL, ICL en Vos Capelle hebben dinsdag 6 december de dertiende editie van de BVO-dag gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.


'Rondom het thema 'Keep innovating: the sound of 2023' werd door een groot aantal interessante sprekers terug- en vooruitgeblikt. De opkomst was goed: nog niet eerder waren er zoveel aanmeldingen van verschillende clubs', meldt Nancy Stevens van Barenbrug.
Ronny Venema, verantwoordelijk voor de coördinatie van de voetbalschool en alle amateuractiviteiten bij SC Heerenveen, benadrukte dat Heerenveen 'een echte topsportstad' is, waarin de plaatselijke SC en Thialf een prominente plaats innemen. Venema roemde de inzet en passie van de aanwezige fieldmanagers. 'Zonder inzet van deze toppers zou de kwaliteit van de velden aanzienlijk minder zijn', aldus Venema.


Sponsoren

Dagvoorzitter Jan van den Boom (Barenbrug) heette iedereen welkom en zette de genomineerden van de Fieldmanager of the Year extra in het zonnetje. Ricardo Bleumer (Barenbrug) opende met een voordracht over het belang van straatgraspreventie. Daarna was de beurt aan Irene Vroegop van SGL. Vroegop liet een hele range aan duurzame technische oplossingen voorbijkomen om de kwaliteit van een stadionveld te verbeteren. De afsluitende presentatie van Erik van Wijhe gaf de aanwezigen een kijkje in de keuken van het WK in Qatar.


Verbetering

Na de koffiepauze vertelde Simeon Liljenberg (Friends Arena) over het onderhoud van de Friends Arena in Stockholm. Tien jaar geleden is dit multifunctionele stadion in gebruik genomen. Door de bouwwijze zijn er grote problemen met de gezondheid van de grasmat. In het begin hield een mat het bijvoorbeeld geen drie weken vol. Inmiddels lukt het door verschillende agronomische verbeteringen een grasmat langer in leven houden. Liljenberg gaf het advies altijd actief op zoek te gaan naar verbetering. Door regelmatig te meten en zelf oplossingen te zoeken heeft hij, samen met zijn team, de kwaliteit naar een zeer hoog niveau getild.


Abe Lenstra stadion

Na de lunch vertelde Gert-Jan Hilarius (Abe Lenstra stadion) over kwaliteitsverbetering rondom het stadion. In korte tijd is er in de volle breedte geïnvesteerd. Zo zijn machines vervangen en zijn drie grote belichtingsunits gekocht. Daarnaast is een nieuwe lijn aan bemestingsmiddelen opgezet en blijft het stadion investeren in goede graszaden. Ook benadrukte Hilarius hoe belangrijk het vrijwilligersklimaat in de club is. Een grasteam van drie à vier man wordt ondersteund door een poule van 20 vrijwilligers. Dit laat zien hoe nauw men met de club verbonden is. Tot slot deelde Lammert Meester (Abe Lenstra stadion) de plannen van de club met betrekking tot de jeugd, het vrouwen elftal en eerste elftal. SC Heerenveen heeft vlak bij het stadion een plan opgezet om alle geledingen van de club op een eigen sportcomplex te laten voetballen.


Veldbezoek

Na het veldbezoek was er gelegenheid om gezellig een borrel te drinken en werden de ervaringen van de afgelopen jaren met elkaar gedeeld. 'Iedereen ging naar huis met een muzikale gadget. Al met al was het een geslaagde BVO-dag. Op naar de volgende editie!', schrijft Stevens.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER