Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Schmitz Foam Products vraagt aandacht voor week van circulaire economie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 9 februari 2022
67 sec


Bedrijf werkt aan eigen shockpad-wasstraat

Het is de Nederlandse week van de circulaire economie. Deze week is in het leven geroepen om te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Bij Schmitz Foam Products zit circulair ondernemen in het DNA.


In het kort komt een circulaire economie erop neer dat bestaande materialen zo lang mogelijk hergebruikt, hersteld, opgeknapt of gerecycled worden. Schmitz Foam Products is de toonaangevende fabrikant van schok dempende en drainage-producten die wereldwijd toegepast worden in hoogwaardige kunstgrassystemen in sportvelden en als valbescherming in speeltuinen.

Verbrandingsoven

Het merendeel van de producten is gemaakt van schuim dat oorspronkelijk geproduceerd werd voor toepassingen in industrieën zoals de auto-, verpakkings- en sportindustrie en de bouw. Als Schmitz Foam Products deze schuimen géén tweede kans zou bieden, dan zouden die producten, hoogstwaarschijnlijk, worden afgevoerd naar stortplaatsen of in verbrandingsoven belanden Nu is Schmitz Foam Products 's werelds grootste recycler van XPE schuimen.


Onder een kunstgrasmat die aan vervanging toe is, liggen wel eens Proplay shockpads die eruit zien of deze gisteren geïnstalleerd waren

Schmitz Foam Products geeft foam voortdurend een nieuwe kans, zo ook gebruikte Proplay shockpads. Het vermogen om foam oneindig lang in te blijven zetten is mede te danken aan de grondige kennis en ervaring over polyethyleen foam waarover Schmitz Foam Products beschikt. Onder een kunstgrasmat die aan vervanging toe is, liggen wel eens Proplay shockpads die eruit zien of deze gisteren geïnstalleerd waren.

Schmitz Foam Products probeert dan eerst een nieuwe toepassing voor de shockpad te vinden, zodat deze weer langdurig kan worden gebruikt. Pas wanneer is vastgesteld dat het niet mogelijk is, zal de Proplay worden gerecycled. Het is dan belangrijk dat de shockpads schoon zijn, geen zand, stenen of enige andere vervuiling hebben om ze weer opnieuw in het productieproces in te voeren.

Wasstraat

Dit jaar zal Schmitz Foam ProductsIn een eigen shockpad-wasstraat installeren. Hiermee kan het bedrijf nog beter inspelen op de circulaire economie en shockpads aan het eind van hun levensduur, schoonmaken, versnipperen en drogen ten behoeve van recycling.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
ICL verzorgt gratis webinar over zomergrasziekten
woensdag 15 mei 2024
t/m woensdag 15 mei 2024
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER