Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Schmitz Foam Products ontwikkelt speciale shockpad voor trapveldjes

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 17 januari 2022
130 sec


ProPlay-MP12: dunner en goedkoper

Schmitz Foam Products introduceert de ProPlay-MP12. Dankzij deze shockpad kunnen gemeenten, scholen en beheerders hun duurzaamheidsscore verbeteren. De gunstig geprijsde shockpad maakt het ook mogelijk om meer kunstgras trapveldjes, sport- en spelaccommodaties te realiseren, aldus de fabrikant.

De kenmerkende puzzelstukvorm draagt bij aan een eenvoudige installatie.
De kenmerkende puzzelstukvorm draagt bij aan een eenvoudige installatie.

Wetende dat de budgetten voor deze voorzieningen altijd onder druk staan, besloot Schmitz Foam Products te onderzoeken of het een shockpad speciaal voor deze accommodaties kon ontwikkelen. ProPlay-MP12 biedt het benodigde comfort, maar is scherper geprijsd dan de ProPlay-Sport. Bovendien respecteert ook deze shockpad het milieu geheel in lijn met de Schmitz Foam Products filosofie.

Kennis en ervaring

'Schmitz Foam Products heeft altijd al het belang erkend van kwalitatieve trapveldjes die je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt in woonwijken over de hele wereld. Ze zijn essentieel om de sportbehoefte in de wijk te faciliteren en om het enthousiasme voor sporten verder te stimuleren. Er worden echter steeds meer voorwaarden gesteld aan dit soort trapveldjes. Vanwege onze kennis en ervaring in de industrie en op basis van onze bewezen shockpads, zagen we een kans om de perfecte shockpad hiervoor te ontwikkelen. ProPlay-MP12 voldoet aan de wensen voor comfort en veiligheid en is ook budget technisch interessant', zegt International Sales Manager Rob Moors.


Als Schmitz Foam Products het schuim geen tweede kans had gegeven, was het als afvalproduct aangemerkt

'Het mooie ervan is dat de kenmerkende puzzelstukvorm bijdraagt aan een eenvoudige installatie, terwijl het feit dat het is vervaardigd van secundaire grondstoffen, een duurzaam product biedt. Als Schmitz Foam Products het schuim geen tweede kans had gegeven, was het als afvalproduct aangemerkt.'

Betaalbaarder

De shockpad wordt aanbevolen voor veldjes die kleiner zijn dan 2500m2. 'Klanten kozen in het verleden voor dit soort veldjes nog wel eens voor de ProPlay die eigenlijk bedoeld is voor sportvelden. De sporttechnische eisen aan trapveldjes zijn echter minder streng dan de eisen voor sportvelden waardoor een investering in een ProPlay-Sport niet altijd gerechtvaardigd was.' Om die reden heeft Schmitz Foam Products de nieuwe ProPlay-MP12 ontwikkeld. 'Die biedt een comfortabele en passende schokabsorptie terwijl deze betaalbaarder is.'


De ProPlay-MP12 vult het gat tussen de ProPlay-Sport en de ProPlay voor speeltuinen, twee belangrijke productlijnen in het Schmitz Foam Products portfolio. 'De ProPlay-Sport producten bieden sporttechnische veiligheid ten behoeve van de prestatie op het sportveld, terwijl de ProPlay voor speeltuinen juist valbescherming bieden ten behoeve van maximaal plezier op de speeltoestellen. ProPlay-MP12 biedt echter speeltechnische veiligheid op het trapveldje', zo vervolgt Rob Moors.

Robuustheid

Collega Ron Moors, Chief Technical Officer bij Schmitz Foam Products, merkt op: 'De dichtheid van de ProPlay-MP12 is vier keer hoger in vergelijking met andere shockpads op de markt. Dankzij die robuustheid is het eenvoudiger te installeren en wordt er een betere schokabsorptie gerealiseerd. We weten uit ervaring dat dat voldoende is voor kinderen die op zo'n veldje voetballen of hockeyen.'


'De nieuwe ProPlay-MP12 heeft tevens een uitstekende afwatering. Het wordt gemaakt van schuimvlokken die thermisch worden verbonden aan een waterdoorlatend vlies. Schmitz Foam Products gebruikt daarvoor schuim met een gesloten celstructuur. Kleine ruimtes tussen de schuimvlokken dragen bij aan een snelle afvoer van regenwater', zo vervolgt Ron Moors.

De waterdoorlatendheid van de ProPlay-MP12 is daarbij hoger dan wat FIFA of World Rugby voorschrijven voor kunstgrasvelden. 'Zodra het is gestopt met regenen kunnen kinderen het trapveldje meteen weer betreden en doorgaan met waar ze mee bezig waren.' Een toplaag die snel opdroogt is ook belangrijk voor het kunstgrastapijt zelf. 'Een backing die droog is, is ook beter voor de levensduur van de kunstgrasmat.'

Beste comfort en demping

Met de introductie van de ProPlay-MP12 biedt Schmitz Foam Products een product dat voldoet aan de voorwaarde voor het realiseren van uitstekende trapveldjes tegen een betaalbare prijs. ProPlay-MP12 brengt dus het beste uit meerdere werelden samen: een duurzame en betaalbare shockpad met een excellente drainagecapaciteit. 'Overal ter wereld zou er bij de realisatie van trapveldjes gestreefd moeten worden naar de 3 E's: een economisch, ecologisch en eenvoudig te installeren trapveldje dat het beste comfort en demping biedt', stelt Rob Moors.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER