Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Accommodatie van FC Weesp verkozen tot duurzaamste van dit jaar

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 16 mei 2024
78 sec


Voetbalvereniging FC Weesp is verkozen tot Sportaccommodatie van het jaar 2024. De andere genomineerden voor deze duurzaamheidsprijs van NOC*NSF en het Kenniscentrum Sport & Bewegen waren hockeyclub Hudito uit Delft, korfbalvereniging KV Sparta uit Zevenhuizen, omnisportvereniging SF Deinum en Sportpark De Eendracht uit Amsterdam.

(Foto: Duurzame Sportsector)
(Foto: Duurzame Sportsector)

De winnende club nam de bijbehorende prijs in ontvangst tijdens het finale-evenement Friesland Sport Duurzaam, dat gehouden werd op de accommodatie van de verkiezingswinnaar van vorig jaar v.v. ONT uit Opeinde, in samenwerking met Sport Fryslân.

De winnaar ontving een cheque ter waarde van 2.500 euro om verdere verduurzaming te financieren. De overige genomineerden ontvangen elk een cheque ter waarde van 1.500 euro.

EU-subsidie

Winnaar, FC Weesp heeft als eerste Nederlandse sportvereniging een EU-subsidie aangevraagd voor een energieopslag op het sportpark. De opgeslagen energie is niet alleen voor de eigen club bestemd, maar ook voor naburige sportverenigingen en omwonenden. De club heeft veel oog voor multigebruik van de accommodatie, zet in op hergebruik van materialen, werkt aan biodiversiteit en won in 2022 de verkiezing voor 'Groene vrijwilliger van het jaar'.


Toegenomen niveau

De jury, bestaande uit Bert van Oostveen (Kenniscentrum Sport & Bewegen), Irene Eijs (NOC*NSF), Judith Maas (SDG Nederland) en Remco Hoekman (Mulier Instituut) heeft de genomineerden beoordeeld. Met deze jubileumeditie van de verkiezing, ziet de de jury dat het niveau van verduurzaming enorm is toegenomen onder de deelnemers aan de verkiezing. Bij winnaar FC Weesp kwam dat het mooist tot uitdrukking. Namens de jury zei Judith Maas: 'We waren naast de groene en sociale duurzaamheid binnen de vereniging erg onder de indruk van de betrokkenheid van de club bij de omgeving. Zo bieden ze gratis maaltijden aan voor Buurtbuik Weesp en wordt er gewerkt aan de realisatie van een buurtbatterij.'


Uit het juryrapport:

'De visie en ambitie van FC Weesp komen tot uitdrukking in het aanpassen van de doelstelling van de vereniging en het betrekken van de buurt daarbij. Ze hebben een brede blik op financiële mogelijkheden en subsidiekansen en zorgen voor verbinding in Weesp.'

Over de verkiezing

De sportsector gaat verduurzamen en wil in 2050 CO2-arm zijn. Dit hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen afgesproken, samen met de andere ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport.
Goed voorbeeld doet volgen en biedt daarnaast inspiratie. Daarom hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen de prijs Sportaccommodatie van het jaar in het leven geroepen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER