Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

AH Vrij neemt nieuwe loods gronddepot in gebruik

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 29 maart 2024
53 sec


AH Vrij Groen, Grond en Infra heeft op het bedrijfsterrein in Wateringen een nieuwe loods gronddepot in gebruik genomen.

Foto: AH Vrij
Foto: AH Vrij

Op het terrein wordt zowel schone-, verontreinigde- als ongekeurde grond ontvangen. Daarnaast zijn er diverse soorten cement, zand, gekeurde grond en speciaal naar jouw wensen samengestelde grondmengsels verkrijgbaar. Joshua van den Bogert beheert de praktische kant van het gronddepot. Samen met de collega's van de weegbrug houdt hij de grondstromen en kwaliteit in de gaten. Zij registreren en wegen, bepalen de kwaliteit en zorgen voor de administratieve afhandeling. Van den Bogert: 'Zodra de kwaliteit bekend is, kijken we wat we ermee kunnen doen. Is de grond schoon? Dan zeven we dit en wordt het verwerkt als bijvoorbeeld teelaarde.'

Grondmengsels

AH Vrij is leverancier van een groot aantal speciaal op maat gemaakte grondproducten. Twee belangrijke grondmengsels die altijd op voorraad liggen zijn bomenzand en bomengrond, deze mengsels worden met het RAG-keurmerk (Regeling Aanvulgronden) geleverd. Om de kwaliteit van deze RAG-producten te waarborgen, worden deze mengsels samengesteld in een apart afgesloten RAG-depot. Dit depot is afgescheiden en overkapt, waardoor vermenging met niet gecertificeerde producten onmogelijk is. Onlangs is dit RAG-depot vervangen door een spiksplinternieuwe, grotere én volledig overdekte loods. Dankzij de nieuwe loods is er meer ruimte voor het samenstellen van de RAG-grondmengsels.


Zonnepanelen

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de loods. De met de zonnepanelen opgewekte energie zal o.a. gebruikt gaan worden voor de elektrische zeefmachine en de toekomstige laadstrook voor voertuigen naast de loods. Zo streeft AH Vrij naar een emissievrije grondmengselproductie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER