Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Duurzame stadionverlichting voor ADO Den Haag

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 18 januari 2024
51 sec


In de winterstop heeft Sportverlichting.com het stadion van ADO Den Haag voorzien van splinternieuwe ledverlichting.


De nieuwe verlichting is niet alleen zuiniger in gebruik, de club bespaart ook fors op de energierekening en het onderhoud. Bovendien kan met de nieuwe verlichting de 'stadionbeleving' verhoogd worden en geven de ledlampen een hogere lichtopbrengst. De mogelijkheden van de ledverlichting waren voor het eerst te zien bij de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Martin Bolderman van Sportverlichting.com: 'De club is van 160 gasontladingslampen van 2200W per stuk naar 72 led-armaturen van 1550W per stuk gegaan. Een besparing van bijna 70%. Met de nieuwe ledverlichting wordt niet alleen een hoop energie bespaart, ook hebben we een digitaal lichtmanagementsysteem geïnstalleerd waarmee de verlichting op meerdere standen gezet kan worden, zoals trainingsverlichting, KNVB-wedstrijdverlichting of UEFA-verlichting. Ook hebben we een aantal lichtshows geprogrammeerd welke goed te zien waren tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap.'

Mijlpaal

De overgang naar ledverlichting markeert volgens ADO Den Haag 'een belangrijke mijlpaal in de doelen van de club op het gebied van milieubewustzijn en energie-efficiëntie'. Dankzij eerdere duurzame initiatieven - waaronder zonnepanelen, laadpalen, hoogwaardige recycling van bekers en het ondersteunen van andere duurzame initiatieven - wil ADO Den Haag een aanjager zijn en een voorbeeldfunctie vertolken als het gaat om verduurzaming.


Veiling

De oude stadionlampen worden binnenkort via MatchWornshirt beschikbaar gesteld voor veiling. Het gaat hierbij vooral om de armatuur waarin eenvoudig verlichting is aan te brengen. Kopers kunnen hun woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte zo een industriële uitstraling geven. ADO Den Haag geeft bij elk veilingstuk een echtheidscertificaat af.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER