Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tarkett krijgt tweede mineral infill-systeem goedgekeurd

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 30 november 2023
64 sec


Het kunstgrassysteem FieldTurf Purefield Ultra HD is op de Sportproductenlijst geplaatst als goedgekeurd systeem. Het is daarmee het tweede door NOC*NSF/KNVB goedgekeurde mineraal ingevulde kunstgras voetbalsysteem voor de Nederlandse markt van het bedrijf FieldTurf Tarkett.


'Hiermee zijn wij de eerste en enige met twee goedgekeurde toekomstbestendige duurzame mineral infill voetbalsystemen. Een half jaar geleden hadden we al de primeur op het eerste goedgekeurde systeem, de FieldTurf Ultra 360 en nu zijn we trots op ons tweede goedgekeurde systeem', zegt Chris van Genugten van dit bedrijf.

Na een traject van ruim een jaar hebben de keuringen en spelersbeoordelingen uitgewezen dat het systeem bij RKVV Emplina voldoet aan de eisen en verwachtingen. Kiwa ISA Sport was verantwoordelijk voor alle keuringen. Finovi (toen nog TopGrass) was verantwoordelijk voor de uitvoering en Cober Sports voor de installatie. 'De gemeente 's-Hertogenbosch had via Henrie Bekkers in het gehele traject een onderscheidende rol, niet alleen als opdrachtgever en veldeigenaar, maar zeker ook als verbinder tussen vereniging, leden, bond en leverancier/aannemer', vertelt product manager Rob Heusinkveld.


Schoolsport

'De FieldTurf Purefield ultra HD biedt als meerwaarde dat het een zeer sterke mineral fill kunstgras toplaag is, onderscheidend bij zeer intensief gebruik, dus ook voor de combinatie met schoolsport. Het systeem heeft net als de Ultra 360 de unieke mogelijkheid voor multifunctioneel wedstrijdgebruik voor zowel voetbal als korfbal. Beide systemen zijn lab-goedgekeurd voor korfbal en bevinden zich in de praktijk in de laatste fase van de pilot. Kortom met deze velden valt er nu wel degelijk iets te kiezen voor de opdrachtgever die toekomstbestendige kunstgrasvelden wil aanleggen', zegt hij. 'Met de keuze voor 1 van deze twee kunstgrassystemen wordt gekozen voor bewezen kwaliteit en zekerheid, zonder pilottraject.'

Voor diverse geïnteresseerde opdrachtgevers, adviseurs en verenigingen zijn inmiddels al veldbezoeken, inclusief proefspelen georganiseerd binnen de regio ’s-Hertogenbosch. Belangstellenden kunnen zich bij het bedrijf melden voor meer informatie en een kennismaking met deze velden.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER