Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Enschede viert primeur met H2O-waterveld voor hockeyclub

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 31 maart 2023
59 sec


Al meer dan 20 jaar bouwt hockeyvereniging EHV uit Enschede op de expertise van Antea Sport. Het laatste wapenfeit van de sportveldspecialist is de ombouw van een natuurgrasveld naar een waterveld. EHV is de eerste hockeyclub die speelt op een H2O-waterveld van Edel Grass, dat gebouwd is op bijzonder duurzame en circulaire materialen.


De ombouw naar het nieuwe waterveld betekent dat de Enschedese hockeyvereniging inmiddels over drie watervelden beschikt. Deze velden van de club uit Enschede zijn door Antea Sport aangelegd. Naast deze drie watervelden ligt er bij EHV ook nog een zandveld. Daar staat in de winter voor het eerst een blaashal overheen, bestemd voor zaalhockey en trainingen.

De nieuwe blaashal heeft echter ook een keerzijde: er is minder capaciteit beschikbaar voor het reguliere hockey. Daarom heeft Antea Sport een voormalig natuurgrasveld omgebouwd tot een nieuw waterveld. Het veld is voorzien van nieuwe inrichtingsmaterialen, ballenvangers, hekwerken, straatwerk, beregening en ledverlichting en daarmee helemaal compleet en klaar voor de toekomst.

Innovatief

Het nieuwe waterveld in Enschede is een mooie stap in het circulair en duurzaam aanleggen van sportvelden. Het is namelijk opgebouwd uit gerecyclede funderingsmaterialen. Daarnaast is onder de mat een foampad geïnstalleerd dat is geproduceerd van 100% gerecyclede productieresten van schuimproducenten. De foampad is daarmee volledig circulair. Het gaat om de ProPlay-Sport15/215 van Schmitz Foam. Het nieuwe waterveld is geïnstalleerd door de specialisten van J&E Sports.


Snel schakelen

De ombouw van het hockeyveld vond plaats in de winter. Snel schakelen is dan extra belangrijk, maar door de jarenlange samenwerking tussen Antea Sport en EHV zijn de lijnen gelukkig kort. Dankzij de vlotte onderlinge communicatie en het specialisme van J&E Sports konden de eerste wedstrijden op het nieuwe hockeyveld, ondanks winterse omstandigheden tijdens de aanleg, op 11 maart worden gespeeld.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER