Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wilde zwijnen beschadigen trainingsveld van voetballers

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 15 maart 2023
61 sec


Gemeente Leudal grijpt in door dieren af te schieten

De overlast van wilde zwijnen neemt in en om het sportveld de Beekkant in Heibloem steeds meer toe, is te lezen op de website van de gemeente Leudal. Om dit tegen te gaan heeft de gemeente besloten om de zwijnen af te schieten. Er is inmiddels één zwijn doodgeschoten.

Het beschadigde trainingsveld (Foto gemeente Leudal)
Het beschadigde trainingsveld (Foto gemeente Leudal)

Het is nu even afwachten of er nog meer zwijnen zijn die hun zoektocht naar voedsel verplaatsen naar de sportvelden, verduidelijkt gemeentelijk plaagdierbestrijder Verlinden. 'Er staat een afrastering om het veld, maar de zwijnen kruipen er nu onder door. Ik vermoed dat ze ook schrikken van de zaagwerkzaamheden die in het naastgelegen bos plaatsvinden en daardoor naar andere plekken gaan.' De beschadiging aan het trainingsveld wordt snel gerepareerd door de gaten te dichten en het veld te egaliseren. Door bij te zaaien zal de grasmat zich herstellen.

Wildbeheereenheid

Het besluit om de wilde zwijnen af te schieten is genomen in overleg met de wildbeheereenheid (WBE) de Waterbloem en Faunabeheerseenheid Limburg. De WBE is afgelopen weekend voor het eerst in actie gekomen. 'Het is nodig om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. In het verleden zijn hier ook al mensen en dieren aangevallen door wilde zwijnen', verduidelijkt de plaagdierbestrijder.


Mochten er weer nieuwe beschadigingen ontstaan, dan zal opnieuw gepost worden om te ontdekken of nog meer zwijnen het bos verlaten en de sportvelden opzoeken. Verlinden wil niet zeggen om welke voetbalclub het gaat, omdat hij vreest dat mensen dan een kijkje gaan nemen en dan mogelijk zelf aangevallen worden door wilde zwijnen.

Tips

De gemeente geeft op haar website ook tips om onveilige situaties te voorkomen. Zo moeten mensen hun huisdieren aanlijnen en niet in het donker naar het sportveld gaan. Ook moeten inwoners van deze gemeente alert blijven in het verkeer, omdat wilde zwijnen plotseling kunnen oversteken. Op inmiddels geplaatste waarschuwingsborden staan ook instructies om gevaarlijke situaties te voorkomen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER