Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Presentatie nieuwe machines op beurs Saltex

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 21 november 2022
89 sec


De beurs Saltex vond begin november plaats in Birmingham en trok meer deelnemers dan ooit tevoren. Ook waren er tal van nieuwe machines te bewonderen.


Reesink introduceerde onder andere de Capella 2H Lifted, een elektrische UTV met een accugarantie tot zes jaar. De combinatie van een 4kWAC motor, een 105Ah Lithium-Ion accu, een trekvermogen van 320kg en een draagvermogen tot 150Kg heeft vooral indruk gemaakt tijdens de beurs.

EGO

Op de beurs waren nog tal van andere nieuwe producten te bewonderen, zoals een EGO zitmaaier. EGO's nieuwe maaier voor 2023 is iets grote dan het bestaande model (52 inch) en heeft een betere accu die langer meegaat. Het platform is wel hetzelfde. EGO's zero-turn zitmaaier levert het equivalent van een 22 pk benzinemotor en bestrijkt tot 2,5 hectare op één lading met zes 12 Ah batterijen.


Kubota

Kubota toonde een volledig geautomatiseerde elektrische traktor. De LXe-261 is uitgerust met een accu met grote capaciteit die in een uur kan opladen en gemiddeld drie tot vier uur continu kan werken. De LXe-261 zal vanaf april 2023 beschikbaar zijn voor lange termijn verhuur aan gemeenten in Europa.


De draadloze robotmaaier van AMS Robotics is de nieuwste innovatie van het bedrijf. De robot kan dankzij rtk-techniek draadloos een strokenpatroon maaien. Het grotere model kan 75.000 vierkante meter maaien en het kleinere model 4.000 tot 5.000 vierkante meter. Momenteel werkt AMS Robotics met één maaier als proef, maar begin volgend jaar hoopt het er meer op de markt te brengen.

Toro ProCore 648s

De Toro ProCore648s bouwt voort op de erfenis van de ProCore 648, maar met alle primaire bedieningselementen binnen handbereik van de bestuurder kan de machine nu met één hand worden bediend. Gatafstand en werkelijke tanddiepte en gatafstand kunnen worden ingesteld en opgeslagen in het InfoCentre en er is een bereik van 5 mm (0,25 inch).
De nieuwe elektronisch geregelde hydrostatische driewielaandrijving zorgt voor een consistente gatafstand bij het beluchten van heuvels en de vertragingsmodus minimaliseert de verstoring van het speeloppervlak en garandeert maximale tanddiepte bij de eerste ingangen in de grond.


EGO-accu

EGO heeft ook een accu ontwikkeld die op verschillende machines gemonteerd kan worden, zodat EGO kan samenwerken met andere fabrikanten die het zich niet kunnen veroorloven hun eigen accusystemen te ontwikkelen. Deze nieuwe accu was ook op de beurs te zien.


Husqvarna

Eén van Husqvarna's meest populaire product op Saltex was de op afstand bediende zitmaaier. Hannah Cooper, professional segment manager bij Husqvarna: 'Traditioneel bedient de gebruiker hem, maar bedienen met een afstandsbediening is nu ook mogelijk voor gebieden die echt steil zijn of weinig grip hebben, waar het niet ideaal is om een operator op de machine te hebben. Er is niets vergelijkbaars op de markt.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER