Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Circulaire oplossing tegen microplastics

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 3 augustus 2021
71 sec


SKOR is marktleider in de Benelux en al meer dan twintig jaar actief in de sportsector. Voorheen werkte het bedrijf onder de naam ERMA Sport en lag de focus op het leveren van inrichtingsmaterialen voor sportvelden. Met de naamsverandering naar SKOR, eind 2018, is het assortiment nog breder geworden: er worden nu bijvoorbeeld ook teamkleding, ballen en keepershandschoenen geleverd onder het merk SKOR. Het is een uniek concept, want zo kunnen sportclubs voor al hun aankopen terecht bij één leverancier. En dat is niet het enige wat uniek is aan SKOR. Het bedrijf fabriceert namelijk alle producten zelf. Van idee en ontwikkeling tot productie en installatie: SKOR doet alles in eigen beheer.


Infill Guard

Met de introductie van Infill Guard door SKOR, vorig jaar, werd de markt voor kantopsluiting rond kunstgrasvelden flink opgeschud. Sinds de introductie van dit systeem is het niet langer gebruikelijk om voor traditionele kunststof kantplanken te kiezen, maar valt de keuze steeds vaker op de aluminium kantopsluiting Infill Guard.


Infill Guard wordt gemaakt van aluminium. Voor dat materiaal is heel bewust gekozen. Het gehele product Infill Guard is circulair. Aluminium past bij de filosofie van SKOR met betrekking tot duurzaamheid. Infill Guard wordt voor 80 procent vervaardigd uit gerecycled aluminium, waardoor er 95 procent minder energie nodig is voor de productie. Het product heeft mede daardoor een bijzonder lage CO2-footprint en lage voortbrengingskosten. SKOR neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de producten en het recycleproces: van Infill Guard kunnen weer nieuwe doelen en dug-outs gemaakt worden.

SKOR heeft drie verschillende systemen: large (200 mm), small (80 mm) en mini (35 mm). Voor elke situatie een oplossing, dus!

Infill Guard is aan de onderkant voorzien van een rubberprofiel dat hoogteverschil in het straatwerk opvangt, zodat de infill zich niet onder het systeem door kan verplaatsen. Bij dit rubber is een REACH- en RoHS-verklaring aanwezig; het bevat geen giftige stoffen. Ook deze component is circulair. Infill Guard is toepasbaar op alle hekwerksystemen. Door een profiel in de bovenkant van het systeem is de kantopsluiting ook te combineren met bestaande (of nieuw te plaatsen) reclamebordsystemen. Die combinatie levert een afdichting tot wel 1 meter hoog op.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER