Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Velden Deventer HV weer vrij van alg door biologische bestrijding

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, vrijdag 13 september 2019
62 sec


Door een nieuwe aanpak in het onderhoud zijn de velden van Deventer Hockey Vereniging (DHV) weer vrij van algen.

Anne van der Horst Bruyn, verantwoordelijk voor het onderhoud bij DHV.
Anne van der Horst Bruyn, verantwoordelijk voor het onderhoud bij DHV.

DHV heeft vier velden (twee watervelden, een semiwaterveld en een zandveld) die dit voorjaar niet allemaal optimaal bespeelbaar waren. Het zandveld kampte met mos, de watervelden waren aan de vuile kant en het semi-waterveld was geheel onbespeelbaar. De nood was bij het semi-waterveld zo hoog dat de club dit veld wilde renoveren.

Goed op schema

Die renovatie bleek uiteindelijk niet nodig, want DHV is in juli gestart met een nieuwe onderhoudsaanpak van de velden. Anne van der Horst Bruyn, de beheerder van de club, past nu wekelijks MO5 Sport van Algavelan toe op de velden. Elke week rijdt hij met een minitrekker over de velden om 6 liter (per veld) te spuiten. De eerste resultaten zijn goed: het semi-waterveld is weer in gebruik genomen en kan de rest van het seizoen nog bespeeld worden.


Biologische werkwijze

Ewoud van de Wetering van Algavelan heeft zelf contact gezocht met deze vereniging. Hij vertelt: 'De vorige aanpak van de club, die nota bene als best practice vermeld staat op de website van de hockeybond, werkte gewoon niet. Met MO5 Sport spaart de club dieptereiniging uit en werken ze op een biologische manier. Als de beheerder ons advies volgt, veertig weken per jaar wekelijks spuiten, dan blijft de biologische populatie in stand en houd je het veld schoon. Dat is ook hier gelukt. Het kost je een uur per veld per week, maar daar staat een mooi resultaat tegenover.'


Naast het resultaat is deze methode ook interessant met het oog op de Green Deal 2020: vanaf volgend jaar mogen er immers geen biociden meer gebruikt worden op kunstgrasvelden.

Op onderstaande foto, begin juli genomen, is het probleem van de vereniging goed te zien. Bij regen stonden al snel plassen op het veld.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER