Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

MHC Oosterbeek pakt algen succesvol aan met biologie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, dinsdag 2 juli 2019
56 sec


MHC Oosterbeek stapte begin dit jaar over op een andere methode om algen te bestrijden: MO5 Sport van Algavelan. De beheerders van de club zijn zeer te spreken over de resultaten.

Sebastiaan en Roger Wijnands van MHC Oosterbeek.
Sebastiaan en Roger Wijnands van MHC Oosterbeek.

Zoals veel hockeyclubs met watervelden kampte MHC Oosterbeek met gladde velden door algen. De club bekeek verschillende opties en kwam uiteindelijk via Aquaco in contact met Ewoud van de Wetering van Algavelan. Hij adviseerde om MO5 Sport te gaan gebruiken, een samenstelling van vijf micro-organismen die het afbraakproces van algen en vervilting in de mat versnellen.

Vertrouwen

Van de Wetering gaf de club bovendien advies over de juiste methode om MO5 toe te passen. MHC Oosterbeek heeft een kleine spuitinrichting aangeschaft en monteert deze op een kar achter een John Deere-minitrekker. De club heeft de hockeyvelden in eigen beheer en begon in maart als proef met MO5 Sport op één semi-waterveld.


Vanwege de positieve resultaten besloten Roger en Sebastiaan Wijnands, die samen het onderhoud op de velden doen, ook het tweede semi-waterveld met MO5 Sport te behandelen. Afgelopen week vond de tweede levering van het product plaats, tekenend voor het vertrouwen in MO5. 'De club is heel enthousiast en blij met het effect', vertelt Van de Wetering. 'Daarom gaan zij ook de komende periode door met MO5.'

Positieve boodschap

Wat ook meespeelde in de keuze voor MO5 is de berichtgeving in de landelijke media. 'Het sprak de club aan dat MO5 volledig op biologie werkt', aldus Van de Wetering. 'Zo hebben zij een positieve boodschap om naar leden te communiceren en dat is goede PR. Er wordt geen chemie of gif gebruikt, de club kan transparant vertellen wat er op het veld toegepast wordt.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER