Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Geen kunstgras voor verenigingen Simpelveld

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, woensdag 2 augustus 2017
34 sec


Drie voetbalverenigingen uit de gemeente Simpelveld blijven gewoon op natuurgras spelen. Dat heeft de gemeenteraad besloten tijdens de openbare vergadering op 6 juli jongstleden.

De raad kwam tot die conclusie na een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door Newae. In dit onderzoek kwam naar voren dat er nauwelijks ondercapaciteit is en dat de verenigingen allemaal voldoende velden hebben. Bovendien kan de kwaliteit van de natuurgrasvelden bij het huidige gebruik (500-600 speeluren per jaar) behouden worden. Er is dan ook geen reden om over te stappen op kunstgras.

Aanleg drainage

De gemeenteraad neemt de aanbevelingen uit het rapport over en heeft zodoende besloten dat er geen nieuwe kunstgrasvelden komen. Wel zal er, op advies van Newae, geïnvesteerd worden in de drainage van de trainingsvelden, zodat deze intensiever bespeeld kunnen worden. Hiervoor wordt een budget van 46.000 vrijgemaakt, dat gedekt wordt uit de Algemene Reserve. Het bestuur van SV Simpelveld hoopt dat met deze oplossing de problemen met de bespeelbaarheid van de velden voor een belangrijk deel tot het verleden zullen behoren.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
M. Geurts
vrijdag 4 augustus 2017
Eindelijk een gemeente die zijn verstand gebruikt.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER