Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Kunstgras trapveldje gaat ook water reinigen in Zuid-Afrika
Een consortium van Nederlandse bedrijven heeft zijn krachten gebundeld in een nieuw product, een kunstgrasveld dat tevens water reinigt. Nederlandse kennis doet de VOC-mentaliteit weer gloriëren.
01-02-2015 7 sec
Fieldmanager Arie Doldersum: Verdichting wordt onderschat in Nederland!
De sportveld- en golfbaanbeluchter Shockwave van Imants bestond al, maar nu is hij behoorlijk verbreed. Begin dit jaar reed hij al rond in het buitenland, maar Hofstede Timmerman uit Staphorst heeft hem nu ook naar Nederland gehaald. Sinds deze herfst rijden de eerste extra brede Shockwaves op de Nederlandse velden. Voordeel: de trekkerbanden rijden de zojuist beluchte grond niet meer vast.
01-02-2015 13 sec
Vitalphos: De enige duurzame Nederlandse fosfaatmeststof
Sinds de introductie van Marathon Vitalphos, in mei 2014, is Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein gestart met het gebruik van Marathon Vitalphos op de buitensportaccommodaties die ze in haar beheer heeft. In gesprek met kersverse Fieldmanager of the Year Theo van Rossenberg (die werkzaam is voor Jos Scholman), Jos Scholman jr. en Bart van Kollenburg van Vos Capelle worden de ervaringen met Vitalphos besproken.
01-02-2015 14 sec
SV100 goed ontvangen
De Grasgids is voor velen nog steeds leidend bij de keuze van rassen en mengsels. SV100 is in 2014 voor het eerst opgenomen in de Grasgids. Waarom is SV100 ontwikkeld? Dit mengsel is voornamelijk bedoeld voor sportvelden waar de rustperiode kort is. Door de uitloop van het speelseizoen met toernooien etc. worden veel fieldmanagers en gemeenten onder tijdsdruk gezet door herstelwerkzaamheden aan de sportvelden.
01-02-2015 13 sec
Drie sportvisies op een kussen, daar slaapt de duivel tussen
Het samenvoegen van meerdere gemeenten betekent ook het samenvoegen van twee sportvisies. De ene gemeente heeft dit strak geregeld, bij de andere gemeenten moet er nog het een en ander worden gestroomlijnd. In het kader van bezuinigingen moet er gezocht worden naar creatieve oplossingen om tot een nieuwe sportvisie en –beleid te komen. Hoe pakt een gemeente dit aan? Gemeente Groesbeek vertelt hoe haar beleid opnieuw vorm krijgt na een rivatiseringsslag en de fusie met Millingen en Ubbergen.
01-02-2015 17 sec
Spelers zelf vroegen om hybrideveld
Een aantal voetbalclubs in Nederland is overgestapt op hybridevelden. De bespelingscapaciteit van hybridegras ligt wel wat lager dan bij kunstgras, maar een hybrideveld heeft ook belangrijke voordelen. Het is stukken goedkoper, alle voetbalverrichtingen zijn weer mogelijk (slidings e.d.) en het speelgedrag wordt weer natuurlijker.
01-02-2015 10 sec
Help, mijn veld is te zacht en te kwetsbaar, wat moet ik doen?
Per 1 januari 2015 gaat de Participatiewet in. Aanzienlijk meer taken worden van gemeenten naar sportverenigingen overgeheveld. Problemen zoals beheer en onderhoud worden het pakkie-an van de clubbestuurder. Dat merken wij op de Fieldmanager-redactie: bestuurders bezoeken grasdagen, winnen informatie in over kunstgras en maken zich proactief zorgen over hun veld. Een ingezonden brief van een clubbestuurder, Jos van Orsouw uit Oss, is daarvan een goed voorbeeld.
01-02-2015 16 sec
BTW aftrekken mag gewoon
Evenals eerder al de rechtbank Gelderland, oordeelt nu ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat er geen sprake is van misbruik van recht bij de oprichting van een afzonderlijke stichting voor de aanleg en exploitatie van een kunstgrasveld. De stichting heeft recht op aftrek van btw.
01-02-2015 9 sec
Bernard van den Bosch: 'Hybride velden zijn geweldig, maar vereisen wel ander beheer'
Het laatste jaar komen hybride velden als tussenoplossing tussen kunstgras en natuurgras weer wat nadrukkelijker in beeld. Hybride combineert the best of both worlds: het gevoel en de natuurlijke koeling van echt gras én de sterkte en bespelingsduur van kunstgras. Maar, zo waarschuwt Bernard van den Bosch, het vereist wel een ander beheer.
01-02-2015 14 sec
TC Sprenkelaar maakt sportpark future-proof en kindvriendelijk
Tennisclub Sprenkelaar (TCS) heeft zijn tennispark volledig gerenoveerd. Tennisbanen zijn verschoven of hebben plaatsgemaakt voor andere banen. Met name voor de jongere leden van de Apeldoornse tennisvereniging is het tennisaanbod vergroot. En dat werpt volgens bestuurslid John Reinders vruchten af. ‘We merken nu al een toenemende belangstelling voor onze tennisvereniging.’
01-02-2015 12 sec
BTW en sportaccommodaties: een nieuw Sportbesluit
Op 15 september 2014 publiceerde de staatssecretaris van Financiën een nieuw Sportbesluit. De staatssecretaris geeft in het nieuwste Sportbesluit uitleg over de toepassing van het verlaagde (6%) btw-tarief bij de terbeschikkingstelling van sportaccommodaties, ook wel 'het geven van gelegenheid tot sportbeoefening' genoemd. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.
01-02-2015 11 sec
Gravel ligt onder schot!
Gravel onder afschot heeft in korte tijd veel furore gemaakt. Op het eerste gezicht logisch, want de voordelen lijken groot: seizoensverlenging en minder onderhoud. Maar steeds vaker is er in de markt ook voorzichtige scepsis te horen. Inderdaad, gravel onder afschot heeft al die voordelen, maar aanleggen is moeilijk en moet op de juiste manier gebeuren. Er zijn uit de praktijk verschillende voorbeelden bekend waarbij dat niet gebeurde, en dan presteert onder afschot niet zoals het hoort.
01-02-2015 16 sec
L'histoire se répète
Het gonst in de sportsector door de oprichting van een nieuw netwerk voor een aantal aannemers onder de naam Paba, oftewel Platform Aannemers Buitensportaccommodaties. Alle grotere aannemers die actief zijn bij de aanleg van kunstgrasvelden, zijn betrokken bij dit platform.
01-02-2015 8 sec
Samen sterk in kunstgrasrecycling
Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle en TUF Recycling uit Dongen werken op steeds meer vlakken samen. Daarbij speelt onder meer het behalen van niveau 5 van de CO2-Prestatieladder een rol. Door de samenwerking zijn de twee bedrijven nu marktleider in Nederland wat betreft het verwijderen en het recyclen van kunstgras. Vorig jaar hebben ze samen zo'n 400.000 m2 kunstgras gerecycled.
01-02-2015 13 sec
Perfect Pitches Part IV
Een nieuwe service in vakblad Fieldmanager: een projectenpagina. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-02-2015 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER