Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Maver M1302 maai-verticuteermachine

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 14 december 2023
56 sec


Schouten Machines, bekend van de multifunctionele maai-laadwagens, lanceert een nieuwe maai-verticuteercombinatie: de Maver M1302. De naam Maver is de combinatie van maaien en verticuteren en dat is wat deze machine doet. De eerste machines zijn al verkocht in Nederland, België, Duitsland en Ierland, meldt de fabrikant.


De Maver maai-verticuteermachine is een compacte uitvoering voor het verticuteren, maaien van gras en het opnemen van blad in één werkgang. Standaard is de Maver uitgevoerd met een maai-hakselmessenset. Optioneel zijn de verticuteermessen te bestellen.

Deze messen kunnen zonder behulp van gereedschap gewisseld worden. Door de uitwerpmond naar achteren te kantelen, kunnen gebruikers veilig aan de voorzijde bij de maairotor om de messen te verwisselen. De maaibreedte van de Maver is 1,30 meter en de totale breedte slechts 1,50 meter. De machine heeft grote wielen met de afmetingen 26x12.00-12 voor een zo laag mogelijke bodemdruk. De wielen zijn dichtbij de maairotor geplaatst om contouren op bijvoorbeeld golfbanen goed te kunnen volgen. De maaiunit heeft een looprol aan de achterzijde waarmee de maaihoogte ingesteld kan worden.

Opvangbak

De opvangbak heeft een inhoud van ca. 2.000 liter. en kiept uit op een hoogte van ca 1,80 meter. De Maver M1302 wordt aangehangen in de 3-punt van de tractor en kan draaien om een scharnierpunt die zo is bepaald dat de maai-laadwagen het spoor van de tractor minutieus volgt. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig rond bomen en obstakels maaien. De Maver wordt hydraulisch aangestuurd door de eigen hydrauliek vanuit de cabine van de tractor.


De Maver is standaard uitgevoerd met verlichting, signalering en een voorbereiding voor een kentekenplaat, is RDW goedgekeurd en toegelaten tot een snelheid van 40 km/u. Schouten verwacht grote interesse bij gemeenten en sportveld-aannemers, ook in het buitenland.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER