Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Veel innovaties tijdens demotour Van der Haeghe in drie steden

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 24 augustus 2023
89 sec


Nieuwste Redexim- en Iseki-machines te zien op velden van PEC, RKC en vv De Meern

Tijdens de komende demotour van het bedrijf Van der Haeghe zijn de nieuwste machines van Redexim en Iseki in werking te zien. De tour vindt plaats op drie verschillende data en locaties. Volop gelegenheid dus voor onderhoudsmedewerkers van sportvelden en golfbanen en personeelsleden van cultuurtechnisch bedrijven om kennis te maken met de laatste innovaties van deze merken.

De nieuwe Multivator van Redexim
De nieuwe Multivator van Redexim

Michaƫl van der Lienden, salesmanager Nederland van dit bedrijf in Geldermalsen, hoopt op veel bezoekers en waardevolle ontmoetingen. 'Wij laten in elk geval zien hoe je met deze nieuwe machines heel efficiƫnt kunt werken', zo blikt hij vooruit. Een primeur is de Multivator van Redexim voor het renoveren van sportvelden. Van der Lienden: 'De Multivator is een uniek werktuig voor het renoveren van sportgras. Je kunt ermee decompacteren en topdressen door begraven grond en wortelzones naar de oppervlakte te recyclen en weer in de wortelstructuur op te nemen. Zo wordt tijd en geld bespaard bij het importeren van materialen.'

Distributeur

Van der Haeghe is sinds eind vorig jaar distributeur van Redexim, een merk dat naam maakte met de Verti-Drain en inmiddels machines levert voor grasonderhoud in de breedste zin van het woord. Van der Lienden: 'Wij organiseren de demotour in eerste instantie voor dit merk. Omdat de meeste machines achter een tractor gehangen moeten worden, hebben wij besloten om ook de nieuwste modellen van Iseki mee te nemen. Zo wordt het geen tentoonstelling, maar kunnen bezoekers alles in werking zien.'


Nieuwste Verti-Drain

Te zien zijn diverse machines die geschikt zijn voor mechanisch onkruidbeheer, waaronder een wiedeg en een borstelmachine. Ook de nieuwste Verti-Drain wordt getoond. Het gaat om het type 2519, dat dankzij de snaaraandrijving veel minder geluid maakt en trillingen veroorzaakt. 'Door de hogere werksnelheid kun je bovendien veel kosten besparen', zegt Van der Lienden. Ook de nieuwste bezandingswagen, de DS1600, is een voorbeeld van een Redexim-innovatie. Werd de oude uitvoering met een hendel bediend, nu gaat dit elektronisch en kunnen instellingen zoals snelheid en strooibreedte ter plekke gewijzigd worden.


Maaimachine

De tractoren van Iseki zijn voorzien van nieuwe common rail stage V-motoren. Nieuw is ook een elektrisch aangedreven maaimachine van dit merk, die uitgerust is met een opvangbak.


Voor een compleet overzicht van de data, locaties en getoonde machines: zie bijgaande kaders. De demotour begint steeds om 09.30 uur.

Data en locaties

Dinsdag 19 september: PEC Zwolle, Stadionplein 1, Zwolle (ingang Boerendanserdijk)
Dinsdag 3 oktober: Sportpark De Meern, Loenseboslaan 2, Utrecht
Donderdag 5 oktober: RKC Waalwijk, Akkerlaan 2, Waalwijk (ingang Olympiaweg)

Gedemonstreerde machines

Van der Haeghe zal Redexim-machines presenteren voor de volgende werkzaamheden: zaaien, borstelen, beluchten, recyclen, verticuteren en wiedeggen.
Van Iseki worden naast de elektrische maaimachine ook tractoren in de vermogensklasse van 22 pk tot 67 pk gedemonstreerd.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER