Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Klein Zwitserland kiest voor meer Edel ID-hockeyvelden

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 16 maart 2022
120 sec


Na zeer positieve ervaringen met hun eerste Edel ID-waterveld was hockeyclub Klein Zwitserland uit Den Haag vastbesloten om ook de zandvelden 4 en 5 om te bouwen naar Edel ID-watervelden. Zelfs de lange levertijd als gevolg van de coronacrisis kon de Haagse club er niet van weerhouden. Antea Sport verzorgde de ombouw van beide hockeyvelden.

Een van de hockeyvelden van Klein Zwitserland.
Een van de hockeyvelden van Klein Zwitserland.

De ombouw van beide zandvelden begon afgelopen zomer, nadat Antea Sport de opdracht vanuit de gemeente Den Haag ontving. Aanvankelijk zouden de zandvelden gerenoveerd worden. Op verzoek van de spelers kwam er echter een ombouw naar Edel ID-watervelden, aldus technisch complexbeheerder Gijs Bregman. 'In 2017 legde Antea Sport ons eerste Edel ID-veld aan. Daar waren onze hockeyers zo enthousiast over dat ze vroegen of de velden 4 en 5 ook konden worden omgebouwd naar Edel ID-watervelden. De meerprijs voor de beregeningsinstallatie hebben we als club zelf betaald.'

Wachten

De coronacrisis plaatste HCKZ echter voor een dilemma. 'Doordat grondstoffen niet tijdig konden worden geleverd, kwam de streefdatum van medio september in gevaar. We stonden voor de keuze: of een ander veld dat op tijd klaar zou zijn, of wachten op de Edel ID-velden. Maar het enthousiasme over Edel ID was zo groot, dat we hebben besloten om toch te wachten. Gelukkig was er binnen de club veel geduld en begrip voor deze overmachtssituatie. Evenals in 2017 verliep het persoonlijke contact met Antea Sport heel goed. Projectleider Floor Groeneveldt en uitvoerder Gerrit Ramp communiceerden uitstekend en dachten goed mee. Uiteindelijk bleef de vertraging daardoor beperkt tot twee maanden', blikt Bregman terug.


Voorafgaand aan de ombouw verwijderde Antea Sport de aanwezige verharding, de oude lava-rubberlaag en het bestaande hekwerk. Ook het kunstgras werd verwijderd en voor recycling afgevoerd naar GBN-AGR in Amsterdam. Nadat alle opruimwerkzaamheden voltooid waren, werden de watervelden aangelegd. Voor een goede waterafvoer werd in het zandcunet eerst een nieuwe drainage aangebracht. Vervolgens is op het zandcunet de sporttechnische laag van lava aangebracht. Hierop is de nieuwe ET-layer geplaatst, waarna de specialisten van J&E Sports de Edel ID-watervelden hebben geïnstalleerd. Beide velden konden met de beschikbare ruimte exact aan de KNHB-normen voldoen.

Antracietkleurige betonplaten als verharding zorgen voor een consistente uitstraling

De nieuwe hockeyvelden liggen er strak en fris bij. Antracietkleurige betonplaten als verharding zorgen voor een consistente uitstraling met het in 2017 aangelegde Edel ID-veld 6. Bovendien is het veld rondom voorzien van zwart gecoat hekwerk, nieuwe doelen en nieuwe dug-outs. De beregening van de beide watervelden is in opdracht van HCKZ verzorgd door Van Oosten Beregening uit 's Gravenzande.

Nog vóór het eind van de eerste seizoenshelft werden de nieuwe watervelden in gebruik genomen. Eerst mocht de jeugd van HCKZ erop hockeyen. Daarna, bij de aanvang van de tweede seizoenshelft, volgden de senioren. 'De nieuwe hockeyvelden zijn binnen de club warm onthaald. Onze spelers zijn bijzonder te spreken over de nieuwe velden. Vooral de stabiele balrol en de hoge speelsnelheid maken het veld een feest om op te hockeyen', aldus Bregman.

Olijfgroene oefencirkels

Op advies van Antea Sport koos HCKZ op haar nieuwe watervelden voor olijfgroene (in plaats van gele) oefencirkels. Bregman licht toe: 'Bij HCKZ spelen we hoofdklasse, zowel met heren als met dames. Een wedstrijd moet daarom altijd gespeeld kunnen worden en daar moet ook een veld voor beschikbaar zijn. Vanwege de gunstige ligging is dat veld 5 geworden. We hebben beide nieuwe velden bewust voorzien van olijfgroene oefencirkels. Deze verschillen qua kleur duidelijker van de witte hoofdbelijning en zijn goed zichtbaar voor juniorenteams, terwijl de seniorenteams er tijdens wedstrijden niet door worden afgeleid. Zowel door onze spelers als door de KNHB is deze keuze positief ontvangen.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER