Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Innovatieprijs Sportaccommodaties heeft dit jaar vier winnaars

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 3 maart 2022
77 sec


De winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2022 van BSNC zijn: Grass2Grass, de Violette, Leer- en Sportpark De Langeleegte en een Multifunctionele ijsbaanconstructie.

SmartGoals Urban SkillCourt van W&H Sports was vorig jaar een van de winnaars.
SmartGoals Urban SkillCourt van W&H Sports was vorig jaar een van de winnaars.

De winnaars presenteren zich op 26 april tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties voor een panel van drie deskundigen op het gebied van innovatie. De panelleden bepalen tijdens de pitches welke Innovaties een of meerdere vouchers ontvangen, te verzilveren bij de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF of Sportinnovator.

Net als in 2021 zijn er meerdere winnaars. Jurylid en verenigingsmanager van de BSNC Hans Arends: 'Wij leggen het accent op innovaties die klaar zijn voor de markt. Daarbij past dat de winnaars de gelegenheid krijgen om zich aan de markt te presenteren en dat we hen daarmee een extra zetje in de rug geven.' Tijdens de pitches wordt de marktpotentie beoordeeld door een panel van deskundigen, dit is vergelijkbaar met het concept van de Dragons Den.

Diversiteit

Volgens jurylid Bob Thomassen van NOC*NSF 'is de jury blij met de diversiteit aan inzendingen en ook winnaars'. Grass2Grass en de Violette sluiten aan op het thema duurzaamheid. Grass2Grass is een volledig recyclebaar kunstgrassysteem. De Violette is een gps gestuurde onkruidverwijderaar voor autonome en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. De Multifunctionele ijsbaanconstructie is ontworpen vanwege de klimaatontwikkelingen en maakt het mogelijk om al bij geringe vorst op natuurijs te schaatsen. Bij Leer- en Sport De Lange Leegte ten slotte, is men erin geslaagd de verbinding te maken tussen hardware (gebouwen), software (sport- en beweegprogramma's) en orgware (organisatie).


Beoordelingscriteria

Het beoordelen van de inzendingen gebeurde op basis van de criteria: originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde en effectiviteit, promotie vakgebied, visie op marktpotentie en return on investment. Ook is er gekeken in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.


Belang van vernieuwing

De innovatieprijs is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties. De initiatiefnemers benadrukken met de prijs het belang van kennisdeling en promotie over vernieuwingen in de sportsector, gericht op de aanleg, het onderhoud en beheer en de exploitatie van sportvoorzieningen. Ook willen de initiatiefnemers de focus versterken op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers en gebruikers, de implementatie van innovaties stimuleren en het belang uitdragen van samenwerking in de branche om te kunnen innoveren.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER