Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Preau Sports en SmartGoals bundelen de krachten!
SmartGoals is een product van Nederlandse bodem. De jonge onderneming achter SmartGoals vloeit voort uit een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, de gemeente Eindhoven, Spinnov en de VDL-Groep.
01-01-2017 7 sec
Ledverlichting en kunstgras gaan hand in hand
Kunstgrasvoetbalvelden kunnen tot zo'n 1.500 uur per jaar worden gebruikt, waardoor ze elke avond tot laat in de avond kunnen worden ingezet voor trainingen. 'Energiezuinige veldverlichting maakt het mogelijk om het veld goed te verlichten zonder dat de kosten enorm stijgen', zegt Michel van Dooren van AAA-LUX.
01-01-2017 10 sec
Strategisch partnerschap Condor Grass en Saltex
Condor Grass en Saltex hebben de bestaande samenwerking verder uitgebreid en zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor het produceren en distribueren van gecertificeerde kunstgrassystemen.
01-01-2017 6 sec
Walgen van algen is niet langer nodig
Hockeyvelden en algen: ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf het moment dat de eerste (semi)watervelden aangelegd werden, hebben clubs al te maken met de algenproblematiek. Na jaren van testen heeft Silica Nova nu een manier gevonden om watervelden écht goed schoon te krijgen.
01-01-2017 10 sec
Vice general manager Joanna Lee: 'We hebben de Nederlandse markt bestudeerd en zien dat alles draait om hoge kwaliteit'
Kunstgrasmastodont Cocreation Grass uit het Oost-Chinese Nanjing is al enige jaren bescheiden actief op de Nederlandse sportvloerenmarkt, maar heeft de ambitie om hierin meer te investeren.
01-01-2017 9 sec
Kiezers van kurk zijn niet per se beïnvloed door de rubberdiscussie
In de media verschijnen geregeld berichten over clubs of gemeenten die het rubber-infill op hun veld vervangen. Infill-alternatieven zoals kurk lijken te profiteren van het SBR-debacle. Bas Reinds van leverancier Domo Grass Sports neemt vakblad Fieldmanager mee in een ronde langs enkele afnemers.
01-01-2017 11 sec
Perfect Pitches: Kunstgras in de Schijnwerpers
< a href="gip.asp?id=2457">
01-01-2017 1 sec
Oplossingen van Italgreen inzake rubber instrooigranulaat
Italgreen heeft zo een trend gezet richting de vraagstukken van vandaag en biedt hiermee oplossingen richting de toekomst.
01-01-2017 4 sec
Hergebruik Lava-Rubber mogelijk
Het product Fielddrain is een hoogwaardig mortel gebonden fundering voor sportconstructies. Deze innovatieve laag is toepasbaar bij de nieuwbouw en het reconstrueren van hockey-, tennis-, padel- en voetbal constructies.
01-01-2017 6 sec
De Astrobot One als nieuwe automatische tijger in kunstgrasonderhoud
Nu steeds meer sportclubs overgaan tot de aanschaf van een kunstgrasveld, dringt de vraag zich op hoe je zo'n veld zo snel, efficiënt mogelijk én met zo min mogelijk manuren kunt onderhouden. De Astrobot One biedt oplossing.
01-01-2017 9 sec
Een sportveld moet geen gevangenis worden
Hekbouw uit Ossendrecht bestaat sinds 1989, maar is ook al ruim vijftien jaar actief op de sportveldenmarkt. Veel gerenommeerde sportveldaannemers werken met Hekbouw.
01-01-2017 5 sec
Bos (directeur Sport): ‘Wij ambiëren sportfacilitering over de hele breedte met onze accommodaties’
Het Handboek Kunstgras zet alle feiten en bijzonderheden rond kunstgras op een rij. Antea Group Sport, een van Nederlands grootste bedrijven op het gebied van sportvelden, was er op het gebied van kunstgras vanaf het begin bij.
01-01-2017 10 sec
Natuurgras, hybride of kunstgras
De groeiende populariteit van het voetbal, de druk op de beschikbare ruimte en de beperkte middelen voor het goed onderhouden van voetbalvelden bepalen welke ondergrond het geschiktst is voor een voetbalvereniging.
01-01-2017 7 sec
Kunstgras voor amateurclubs vs BVO's
Het verschil tussen voetballen op het hoogste niveau en op amateurniveau is levensgroot. Beide vergen ook een ander soort organisatie. Amateurverenigingen doen er daarom verstandig aan om de argumenten van BVO’s niet altijd als leidend te beschouwen wanneer ze overwegen een kunstgrasvoetbalveld aan te schaffen.
01-01-2017 10 sec
De historie van kunstgras
Kunstgras voor voetbal kent een bewogen geschiedenis. Om die reden zijn de meningen omtrent kunstgras in de voetballerij, ook na ruim tien jaar ervaring, enorm verdeeld.
01-01-2017 6 sec
Het kunstgrassysteem
Een kunstgrasvoetbalveld wordt opgebouwd uit meerdere componenten. Veel van die componenten zijn zichtbaar, andere kunnen verborgen zitten in of onder de mat. De kwaliteit van die afzonderlijke componenten én hun onderlinge samenhang zijn sterk bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van het kunstgrassysteem.
01-01-2017 9 sec
De aanleg in beeld
Een kunstgrasvoetbalveld is een systeem waarbij elke component bijdraagt in de sporttechnische en speltechnische kwaliteit van het veld. Sommige van die componenten zijn zichtbaar, andere niet. Hoe ziet zo’n heel kunstgrassysteem er nu uit?
01-01-2017 7 sec
Kwaliteitsbepaling van kunstgrasvoetbalvelden gaat niet over één nacht ijs
De kwaliteit van een kunstgrasvoetbalveld is aan strenge regels gebonden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen kunstgras voor de amateurvoetballerij en kunstgras voor het betaald voetbal. Voldoet een veld niet, dan mag het niet worden gebruikt voor wedstrijden.
01-01-2017 9 sec
Eén ondergrond geschikt voor vele activiteiten
Een kunstgrasveld leent zich voor veelvuldig en divers gebruik. Wanneer het veld door meerdere verenigingen en sporten gedeeld wordt, is de investering snel terugverdiend.
01-01-2017 5 sec
Goed onderhoud maakt het verschil
Het idee dat kunstgras geen onderhoud vergt, is al lang achterhaald. Zonder goed en regelmatig onderhoud zullen derde-generatiekunstgrasvelden snel compacteren of op sommige stukken onvoldoende granulaat bevatten. Het veld voldoet daardoor niet langer aan de sporttechnische eisen en wordt een gevaar voor de spelers.
01-01-2017 9 sec
Derdegeneratie-kunstgras en winterse omstandigheden
Voetbalclubs in Scandinavië zweren bij kunstgras. Dankzij kunstgras voor voetbal kunnen ze tot later in de winter doorspelen en eerder in het voorjaar beginnen. Om op een besneeuwd kunstgrasvoetbalveld te kunnen spelen, moet je echter wel wat doen. Bovendien is het niet altijd bespeelbaar.
01-01-2017 9 sec
Investering in kunstgras voetbalvelden vergt meer dan geld voor kunstgras alleen
De investering in een kunstgrasvoetbalveld heeft vaak extra investeringen tot gevolg. Wanneer daar niet voor is gebudgetteerd, kan de aanschaf van een kunstgrasvoetbalveld aanmerkelijk hoger uitvallen dan verwacht.
01-01-2017 7 sec
Het voorwerk bepaalt het uiteindelijke resultaat
De aanleg van een kunstgrasvoetbalveld dat uiteindelijk iedereen tevreden zal stellen, vergt veel voorwerk en begeleiding. Hoe beter dit wordt aangepakt, des te beter het resultaat zal zijn.
01-01-2017 6 sec
Onbekend maakt onbemind
Vele onderzoeken hebben inmiddels vastgesteld dat het aantal blessures op een kunstgrasvoetbalveld niet hoger is dan op een natuurgrasveld. Wel is de aard van de blessure anders. Kleine aanpassingen van spelers en trainers kunnen veel van die blessures voorkomen.
01-01-2017 8 sec
Aan al het goede komt ooit een einde
Uiteindelijk zal ooit het moment aanbreken waarop een kunstgrasvoetbalveld dient te worden vervangen of te worden opgeruimd. Wanneer een kunstgrasveld vervangen wordt door een nieuw kunstgrasveld, kan in sommige gevallen worden volstaan met de vervanging van alleen de toplaag.
01-01-2017 9 sec
Spelen op kunstgras is net als spelen op natuurgras
De voetbalbonden hebben als uitgangspunt dat het spel op kunstgras voor voetbal niet anders mag zijn dan op natuurgras. Of dat ook zo is, is regelmatig onderzocht maar niet iedereen laat zich makkelijk overtuigen.
01-01-2017 8 sec
Van ‘tapijtdenken’ naar ‘systeemdenken’
De West-Vlaamse kunstgrasproducent Lano Sports zet in op speelbeleving, duurzaamheid en lange termijn.
01-01-2017 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER