Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Berdi start met doorzaaien op twee dieptes voor stevige grasmat
Berdi Sport & Groen gaat binnenkort werken met het dual dose system, het systeem waarmee Vredo vorig jaar het Gouden Klavertje Vier in ontvangst mocht nemen. Het groenbedrijf hoopt dichtere grasmatten met meer veldbeemd te kunnen realiseren door graszaden op twee verschillende diepten te zaaien.
01-04-2016 11 sec
'Claytech is de gravelbaan van de 21e eeuw'
Nu de vraag naar gravel onder invloed van de tennisbond weer stijgt, zet specialist Ton de Rooij Tennis in op de relatief nieuwe baansoort Claytech, een gravelbaan die het gehele jaar door bespeelbaar is en weinig onderhoud vraagt. Volgens het bedrijf dé gravelbaan van deze eeuw.
01-04-2016 10 sec
Weinig gestuiter in de markt voor tennisbanen
De markt voor tennisbanen is momenteel in mineur. Vorig jaar werden voor het tweede jaar op rij minder tennisbanen aangelegd dan was verwacht. Het aantal renovaties steeg echter wel, maar de hoogtijdagen voor de tennisbaanbouwers lijken voorbij te zijn. Aan het aanbod van baansoorten zal het niet liggen. De sportvloerenlijst van NOC*NSF kent maar liefst 178 producten.
01-04-2016 14 sec
Voorjaarsonderhoud kunstgras tennisbanen met behulp van AT Courtmaster
Ook voor kunstgras tennisbanen is het verstandig in het voorjaar extra aandacht te besteden aan het onderhoud van de banen.
01-04-2016 5 sec
Gevolgen van de herziene Aanbestedingswet
De Tweede Kamer heeft op 22 maart 2016 ja gezegd tegen een herziening van de Aanbestedingswet 2012. Wij vroegen aanbestedingsadvocaten mrs. Anja van den Borne en Peter van Limpt van Born Legal welke belangrijke gevolgen deze herziene Aanbestedingswet heeft voor de sector.
01-04-2016 9 sec
Communicatiespecialist verruilt baan voor groundsmanship: 'Buiten werken geeft vrijheid'
Fabiënne Lansink is de eerste groundswoman in Nederland, volgens de KNLTB. Dat maakt John Donners, de voorzitter van tennisvereniging Nijmegen Quick, bekend. Begin dit jaar werd zij aangesteld om de afgezwaaide groundsman van Nijmegen Quick op te volgen.
01-04-2016 9 sec
Netten boeten: vakmanschap is meesterschap!
Geen vervanging kan tegen een nettenboeter op. Want kapotte netten op of rond een sportveld hoéven niet meteen vervangen te worden. Als nettenboeter Jaap van de Bent het kapotte net repareert, is dat stukken goedkoper én het net ziet er daarna weer uit als nieuw! Doelnetten, ballenvangers, tennisbaannetten en hekwerken kan hij in een handomdraai in levensduur verlengen.
01-04-2016 12 sec
Bastiaan Doornewaard: 'Slecht onderhoud wordt door zachte winter dubbel afgestraft'
Vorst heeft dit jaar zijn werk niet kunnen doen wat betreft het doden van algen en mossen op tennisbanen en hockeyvelden. De winter was er te zacht voor. Door het zachte weer blijken slecht onderhouden banen nog sneller aan reiniging toe te zijn dan normaal. Fieldmanager zoekt Bastiaan Doornewaard van Silica Nova bij een werk.
01-04-2016 13 sec
'Wekelijks onderhoud en groot onderhoud zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden'
Danny Wittouck (Wittouck Kunstgras Onderhoud Support) werkt door heel Nederland en België. Hij is gespecialiseerd in jaarlijks groot onderhoud en de verwijdering van algen en mossen op kunstgras sportvelden, maar vooral op all weather tennisbanen. Hij vindt het prachtig om voor clubs weer strakke velden en banen te maken.
01-04-2016 12 sec
'De omvang van de speelschade op voetbalvelden zal nooit echt wennen voor een greenkeeper'
Martin Brummel, in 2015 genomineerd voor de Greenkeeper of the Year-verkiezing, werkt sinds vorig jaar op De Toekomst bij Ajax. Een curieuze stap, aangezien hij vijftien jaar lang werkte op Golfclub Zwolle, eerst als hoofdgreenkeeper en later als golfbaanmanager.
01-04-2016 11 sec
'Eindelijk mogelijk... Het hele jaar tennissen op gravel!'
Tennisbouw Nederland uit het Brabantse Elsendorp introduceert een nieuwe baansoort op de Nederlandse markt. 'Matchclay' is een all weather-gravelbaan die minimaal onderhoud vraagt en daardoor tijd bespaart, en anderzijds tijd oplevert door een langere periode van speelplezier. Directeur Harry Pluim en Peter Schijf lichten toe wat het inhoudt.
01-04-2016 11 sec
Overzicht meststoffen Fieldmanager

01-04-2016 0 sec
Export: Nederlandse machine-innovaties, import: kunstgras
Als Fieldmanager of the Year ben ik voorstander van een combinatie van natuurgras én kunstgras, want zij versterken elkaars capaciteit. Ik heb ze dan ook beide liggen in ’s-Hertogenbosch. Maar ik vind breedtesport andere koek dan topsport.
01-04-2016 8 sec
Perfect Pitches part VIII
Ook in deze uitgave van Fieldmanager staat weer een forse opsomming van Perfect Pitches. Acht keer per jaar een verslag van de meest bijzondere projecten op gebied van sport.
01-04-2016 9 sec
Allett RM 34: Fabrikant heeft perfect geluisterd naar feedback en Engelse voetbalclubs
AZ is de eerste voetbalclub in Nederland waar de Allett RM34-cirkelmaaier werd geïntroduceerd. Hier wordt hij vooral ingezet om de speelschade na een wedstrijd van het eerste elftal op te ruimen in het AFAS AZ- stadion. ‘Met zijn werkbreedte van 86 centimeter werkt hij veel sneller dan onze vorige machine; die was maar 60 centimeter breed.
01-04-2016 14 sec
Kunstgras, let op uw zaak!
Kunstgras is een fantastisch product. Met kunstgras kun je een kwalitatief hoogstaande sportvloer realiseren die optimaal te gebruiken is. Gemeentes willen hun burgers aan het sporten en bewegen krijgen. Hiertoe worden sportparken in toenemende mate ook opengesteld voor scholen en burgers, waardoor het aantal gebruiksuren toeneemt. Juist met kunstgras lijken de mogelijkheden hiervoor nagenoeg onbeperkt.
01-04-2016 11 sec
De sportveldenmarkt gaat op de schop
De eerste kunstgrasvelden in Nederland werden in de jaren '80 van de vorige eeuw gebouwd. Intussen zijn we ruim drie decennia verder, maar de wereld van aanleg en onderhoud van sportvelden was nog nooit zo in beweging als nu. Theo Ceelen, directeur van marktleider C.S.C. Ceelen Sport Constructies B.V
01-04-2016 11 sec
Tennisverenigingen omarmen massaal LED baanverlichting
Het Ministerie van Economische Zaken stelt subsidie beschikbaar om baanverlichting te vervangen door LED baanverlichting. Tijdens de Dag van de Sportaccommodaties wees AAA-LUX Marketing & Salesmanager Michel van Dooren z'n toehoorders op valkuilen die ze tegen kunnen komen bij hun selectie en aanschaf van LED armaturen.
01-04-2016 10 sec
Gras-hybrideveld biedt natuurlijke speelervaring
De afgelopen decennia is menig voetbalclub overgestapt op een kunstgrasveld. Zonde, want spelen op natuurgras heeft een betere beleving en meer voordelen dan menigeen denkt. De bespelingscapaciteit van natuurgrasvelden kan opgerekt worden door gebruik te maken van de juiste grasmengsels en beter veldonderhoud, wat zorgt voor een dichtere grasmat, en/of te kiezen voor de combinatie met een hybrideveld.
01-04-2016 12 sec
Vijf sterren voor five-a-side?
In navolging van met name Zuid-Europa, Engeland en Duitsland groeit nu ook in ons land de populariteit van futsal en vijf-tegen-vijfvoetbal. Biedt dit mogelijkheden voor clubs en gemeenten waarvan het kunstgrasveld nog niet optimaal wordt gebruikt, of moet men overwegen speciale veldjes aan te leggen?
01-04-2016 10 sec
Het belang van goed gras
Gras zorgt voor een stabiel, vlak en veilig veld. Hoe meer gras er op het veld staat, hoe langer het veld stabiel, vlak en veilig blijft. Daarnaast heeft gras nog enkele andere functies, zoals het vastleggen van CO2, het verminderen van stadshitte en het leveren van een bijdrage aan de sfeer van de sport.
01-04-2016 12 sec
'Bart, breng nog maar een Toro'
De verkoop van machines in sport en groen begint te lijken op de automotive sector. Waar vroeger de aanschafprijs doorslaggevend was, wordt nu nadrukkelijk gekeken naar het toekomstige onderhoud en verbruik. Klanten zijn allergisch voor downtime en onverwachte kosten.
01-04-2016 9 sec
Kleinschalige assemblagefabriek komt met praktische minishovel
Op Groen Techniek Holland was al een impressie te zien van de minishovel Norbert FM-120 van Frisian Motors. Inmiddels is de machine productierijp en worden de eerste veertien machines opgebouwd in de assemblagefabriek in Bakkeveen.
01-04-2016 8 sec
'Met deze applicatie is het niet meer nodig om zelf langs de parken te rijden'
Het goed afstemmen van de beregening kan een behoorlijke klus zijn, helemaal voor de fieldmanager met een groot aantal velden onder zijn beheer. Het beheersysteem SSI van beregeningsspecialist Smits uit Veldhoven moet dit proces vergemakkelijken.
01-04-2016 9 sec
'Door te kiezen voor de juiste sportveldmengsels speel je nu al in op de Green Deal'
Nu de Green Deal Sportvelden in zicht komt, nemen veel beheerders verschillende methodes en de gebruikte producten nogmaals onder de loep. Niet alleen het chemievrij beheren van sportvelden, ook het realiseren van een stevige mat mét veel speeluren is de laatste tijd een terugkomend thema. DLF speelt daarop in met mengsels die de mat extra verstevigen.
01-04-2016 14 sec
Volautomatische slijpbank voor cirkelmaaiermenssen
Mes inspannen, artikelnummer ingeven, deuren van de slijpbank sluiten en klaar is Kees. Bruntink & Velco heeft een regelrechte Nederlandse primeur met de F33. Bijzonder is dat de slijpbank, die onlangs in gebruik is genomen, volautomatisch ook mulchingmessen met een verzet of verhoging kan slijpen. André Bruntink: ‘Dit is een kunstje wat anderen niet kunnen.’
01-04-2016 12 sec
'Hörgeren' inmiddels een begrip
Seminars, kunstgrasdagen en beurzen brachten in de nieuwe eeuw het besef dat kunstgrasvelden onderhoud nodig hebben. Marktleider in kunstgrasreinigers is Hörger. Dat gaat zover dat beheerders onderling het werkwoord ‘hörgeren’ gebruiken. De SKU 1500 Pro is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Maar wat is dat eigenlijk voor machine?
01-04-2016 10 sec
Een tweede leven voor kunstgras
Je koopt een nieuwe auto, elektrische tandenborstel of koelkast. Dan komt er onvermijdelijk ook een moment dat je weer afscheid neemt van je aankoop. Een auto wordt misschien twee of drie keer doorverkocht, maar uiteindelijk komt aan alles een eind. Helemaal niet erg, want al die afgeschreven koelkasten, tandenborstels en auto’s zitten boordevol waardevolle grondstoffen waar weer nieuwe auto’s of tandenborstels van gemaakt kunnen worden.
01-04-2016 14 sec
'Je kunt werktuigen tegelijk gebruiken, maar evengoed apart instellen'
De Quadraplay is een werktuig dat het veld efficiënt kan onderhouden doordat meerdere onderhoudswerkzaamheden gecombineerd worden in één werkgang. De machine bestaat uit een universeel frame waaraan maximaal vier onderhoudstools (12 varianten) kunnen worden gemonteerd. Denk hierbij aan borstels en beluchtingspinnen.
01-04-2016 10 sec
Greenlivetour kunstgras: 'Onderhoud is behoud'
In mei vindt er een Greenlivetour voor kunstgrasonderhoud plaats met als thema 'Onderhoud is behoud'. Door middel van praktische seminars en demonstraties komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras- en sportveldbeheer aan bod. Het kunstgrasthema van deze keer: 'Onderhoud is Behoud'.
01-04-2016 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER