Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Duizend Bommen en granaten
Explosievendeskundigen van de opsporingsdienst Bodac in Schijndel, inspecteren het trainingsveld van voetbalclub Kerkwijk op granaten en munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Uit historisch onderzoek blijkt dat de voetballers van Kerkwijk jarenlang gevoetbald hebben op een veld waar tijdens de Tweede Wereldoorlog flink is gevochten. Er zou vooral geschutmunitie liggen. Om de metingen niet te verstoren zijn de metalen doelpalen verwijderd. Na één dag zoeken is alleen wat oud ijzer gevonden, waaronder een hoefijzer. Het onderzoek duurt ongeveer een week. Op de andere velden wordt gewoon gevoetbald.
01-04-2014 18 sec
Natuurgras moet weer sexy worden
Breng tien sportveldbestuurders bij elkaar en vraag wat hun diepste wens is. De kans is groot dat het meest genoteerde antwoord kunstgras is. Op de een of andere manier is in de voetbalwereld zo het idee ontstaan dat kunstgras het antwoord op alle vragen is. Het is echter de vraag of dit altijd terecht is. Natuurlijk, kunstgras heeft belangrijke voordelen, maar maak de keuze alstublieft met de juiste cijfers én argumenten.......
01-04-2014 15 sec
Effect toepassing nematoden sterk verbeterd met nieuwe toepassingstechniek
Sinds vorig jaar worden insect-parasitaire aaltjes tegen bodeminsecten met aangepaste apparatuur toegepast. De behandeling met de nematoden tegen emelten, engerlingen en miljoenpoten met een doorzaaimachine die de aaltjes ìn de grond aanbrengt is in het afgelopen seizoen erg effectief gebleken. Biocontrole
01-04-2014 10 sec
De Grasgids - Het testsysteem
De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels. Deze handleiding maakt daarbij onderscheid tussen verschillende gebruiksdoeleinden: sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de uitwerking van de Grasgids wordt gebruikgemaakt van vergelijkend rassenonderzoek.
01-04-2014 8 sec
Ontwerper, kom eens achter je bureau vandaan!
Ontwerpers van de (groene) openbare ruimte kennen we als de tekenaars onder de lamp met hun neus boven een stuk papier. Zij ontwerpen vaak wat zijzelf mooi vinden en wat binnen de kaders van het groene beleid past. Communiceren met hun omgeving is niet altijd hun sterkste punt. Ontwerper Sanne Verbeek wil daar verandering in brengen: zij is gespecialiseerd in het integraal ontwerpen van buitenruimten en communicatie daaromtrent.
01-04-2014 14 sec
Mini field top maker van Maredo
Maredo uit Leersum introduceert een nieuw aanbouwwerktuig voor de Maredo zelfrijders. Dit maakt affrezen van het bovenste deel van de grasmat, beluchting en doorzaaien op een klein bereik mogelijk. Dit aanbouwwerktuig is beschikbaar voor de Maredo zelfrijders, maar ook voor het nieuwe M-Frame, waarmee de Maredo werktuigen ook in combinatie met een compacttractor (> 25 pk) kunnen worden gebruikt.
01-04-2014 13 sec
Meer met minder middel
Expoline brengt de Graco Fieldlazer S90 op de markt, een nieuw apparaat in combinatie met nieuwe belijningsverf. Dankzij de optimale deeltjesverdeling onder hoge druk (40 tot 60 bar) wordt het resultaat van belijningen verbeterd met minder verbruik van product. Dit biedt niet alleen budgettechnische voordelen, maar ook een beter resultaat. Dankzij de hoge druk zal de belijningsverf veel dieper tussen het gras kunnen worden aangebracht.
01-04-2014 13 sec
Prijs- en milieuvoordelen met onderbouw van schuimbeton
Wie slimmer en goedkoper kunstgrasvelden wil bouwen, zal vooral moeten kijken naar de constructiehoogte van een veld. Nootenboom Sport (dochteronderneming van Koninklijke BAM Groep) is enkele jaren bezig geweest met de ontwikkeling van NS Coral. Een systeem op basis van schuimbeton, waarmee je de constructiehoogte én de kosten kunt verlagen. Bedrijfsleider Eric Sarelse heeft er grote verwachtingen van. 'Hiermee kunnen wij 50 procent van de kunstgrasmarkt veroveren
01-04-2014 14 sec
Welkom in Schijndel (en Bernheze)
Tijdens de Demodag Sportvelden heten niet een, maar liefst twee wethouders u welkom. Voor Bart Eijkemans, wethouder sport van gastgemeente Schijndel, is het zo’n beetje ook een afscheid van de functie. Hij heeft zojuist zijn laatste periode als wethouder afgesloten en oriënteert zich nu een nieuwe job. Rien Wijdeven, wethouder sport van buurgemeente Bernheze, blijft als de coalitiegesprekken goed verlopen in functie en mag nog een paar jaar. Beide heren vertellen op sportcomplex Zuideinderpark in Schijndel hoe zij als gemeente met sport en sportveldbeheer bezig zijn.
01-04-2014 18 sec
Milieuvriendelijke onkruidbestrijding
Het kan niet anders, of we gaan ooit allemaal massaal over op ecologisch verantwoorde bestrijding van onkruid, mos en algen. Op 6 februari liet Staatsecretaris Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer weten dat middelen op basis van laagrisicostoffen en basisstoffen worden uitgesloten van de voorgestelde verboden rondom gewasbescherming buiten de landbouw. Dit deed nogal wat stof opwaaien in de industrie, maar naar verwachting gaat Ultima van Ecostyle onder de laagrisicostoffen vallen.
01-04-2014 15 sec
J & E: Pimp your veld
Oude, versleten kunstgrasvelden zijn niet bepaald populair bij hun clubs. In economisch- en financieel opzicht zijn deze gemiddeld zes jaar oude velden nog lang niet afgeschreven, maar comfort en gebruiksplezier laten nogal eens te wensen over. Volgens John van Gennip en Ed Korstanje van J&E Sports uit Oss kan men veel praktischer omgaan met dit soort velden. 'Met minimale investeringen kunnen zij namelijk nog gemakkelijk een aantal jaren mee.
01-04-2014 14 sec
Nieuw automatisch maaisysteem van Probotiq
Door het toepassen van onderdelen van de gepatenteerde Teach- en Playback-systemen en Dynamow-systemen van Probotiq zal komend jaar een autonome maaimachine worden gelanceerd die specifiek is gericht op sportvelden. Een vernieuwd systeem van padplanning voorkomt onder andere extra draaien aan de rand van het veld. Ook het maaien van een slakkenhuispatroon zonder meerdere keren hetzelfde terrein te berijden wordt dan mogelijk. De Dynamow is innovatief, baanbrekend en kostenbesparend...
01-04-2014 14 sec
Nieuw type beluchter van VGR
Beluchten met meer efficiëntie en de bodem als basis voor een goede grasgroei. Dat is de gedachte achter de TopChanger van de VGR-Groep uit Almkerk. Deze beluchter doet in één werkgang iets aan het verdichtingsprobleem en verbetert tegelijkertijd de water- en luchthuishouding van de bodem. De TopChanger maakt gebruik van waterstroom onder hoge druk. In de nieuwe machine neemt de waterstraal, volgens het principe van een venturi, materiaal uit een voorraadbak mee de bodem in en vult de ontstane ruimtes direct volledig op.
01-04-2014 17 sec
Revolutionair waterbouwconcept voor stadions
Voor een gezonde exploitatie moeten sportaccommodaties tegenwoordig geschikt zijn voor de meest uiteenlopende evenementen. Het innovatieve concept Amphidion maakt het nu mogelijk om met behulp van water snel van sportveld of vloer te wisselen.
01-04-2014 7 sec
Plug & play-stadion van Ballast Nedam:
Betaald voetbalclub FC Dordrecht en bouwconcern Ballast Nedam slaan de handen ineen bij de bouw van een nieuw voetbalstadion, dat in 2016 op het sportpark aan de Krommedijk moet verschijnen. De nieuwe voetbaltempel, die plaats zal bieden aan 6000 toeschouwers, wordt het eerste stadion ter wereld dat uit losse componenten wordt opgebouwd volgens het zogeheten plug & play-principe. Dit stadion fungeert hiermee tevens als proef voor het WK van 2022 in Qatar, waar de stadions ook uit losse, verrijdbare componenten zullen worden opgebouwd.
01-04-2014 17 sec
STRI onderzoekt Interface voor Bayer
Het gewasbeschermingsmiddel Interface van Bayer Cropservice is toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in sportvelden en golfbanen . Het onderdrukt en bestrijdt schimmelziektes en zorgt voor bescherming tegen fusarium, dollarspot en rooddraad. Ook is het het eerste grasfungicide dat gebruikmaakt van de zogeheten stressgard formulation technology. Interface is vanaf april 2014 leverbaar.
01-04-2014 10 sec
Ground under repair
DCM brengt een nieuwe bodembalansverbeteraar op de markt, genaamd DCM Solafida. Dit gekorrelde product brengt in één werkgang alle kationen in de bodem op het juiste peil en zorgt ervoor dat de bezettingsgraad van de bodem stijgt (hogere CEC). Hoe hoger de bezettingsgraad des te meer voedingsstoffen nageleverd kunnen worden. In combinatie met het compenseren van de jaarlijkse verzuring zorgt een toepassing van DCM Solafida zo voor een hoger rendement van uw standaardbemesting.
01-04-2014 15 sec
Gemeente Noordwijkerhout is creatief met kurk
Sportpark Nispen in de Zilk moest verplaatst worden om ruimte te maken voor woningbouw. De gemeente Noordwijkerhout gaf Antea Group Sport (voorheen Oranjewoud) de opdracht gekregen om het bestaande voetbal- en tenniscomplex te verplaatsen en toonde zich creatief met kurk.
01-04-2014 9 sec
Wethouder van gemeente Steenwijkerland Peter van der Terp: Jullie mogen hier sporten, maar wel volgens onze spelregels'
Jan de Vries, vorig jaar genomineerd voor de titel Fieldmanager of the Year 2014, is een gevierde fieldmanager in zijn gemeente Steenwijkerland. De sportvelden zijn onder zijn toezicht van erbarmelijke naar prima kwaliteit opgewaardeerd. Dit soort succesnummers zijn natuurlijk alleen mogelijk met de steun van de wethouder. Een interview met de man zonder wie er nog steeds een zwartboek sportvelden bestond.
01-04-2014 15 sec
Alternatief voor de ouderwetse tuinslang
Degelijk, stoer en eigen design. Zo kun je de Greensweeper van Intell Sports beschrijven. Met deze noviteit kun je snel en gemakkelijk dauw en pierenhoopjes wegslepen op de green. 'Qua kwaliteit en arbeidstijd verdient men het geld van de investering ruimschoots terug.' Naast de ground Greensweeper is er inmiddels ook een Greensweeper Mobile en zijn er Greensweeper mobile Plug & Play Tools, een Top dressing, een Fairwaysweeper en een Bunkersweeper in ontwikkeling.
01-04-2014 15 sec
Goedkoper grasveldonderhoud dankzij Primo Maxx
Everris houdt in 2014 een aantrekkelijke campagne betreffende de besparing van kosten op het onderhoud van fairways. Door een gunstige prijsstelling wil Everris de Nederlandse greenkeepers in hun onderhoudsdoelstellingen helpen om Primo Maxx op hun fairways toe te passen.
01-04-2014 8 sec
Workshop speelschade herstellen
Begin maart organiseerde vakblad Fieldmanager een workshop Speelschadeherstel in Het Kasteel. Tags Agterberg Heigo
01-04-2014 3 sec
Wat wordt de sportveld innovatie van 2014?
De afgelopen maanden is druk gestemd en gelobbyd voor een plek bij de vijftien meest veelbelovende sportveldinnovaties van Nederland en België. Uit dertig innovaties die op korte termijn hun waarde voor de golf- en sportveldsector moeten bewijzen, zijn door de lezers van de vakbladen Greenkeeper en Fieldmanager de vijftien meest veelbelovende vindingen geselecteerd. En dit in drie categorieën: kunstgras, sportveldbeheer en machines.
01-04-2014 13 sec
Bankier

01-04-2014 0 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER