Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

QR-FIT bank bevordert beweging en duurzaamheid

ADVERTORIAL
SPORTVELDTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, dinsdag 16 april 2024
63 sec


In een innovatieve stap naar een vitale en circulaire samenleving introduceert GreenMatter in samenwerking met QR-FIT de QR-FIT bank. Een uniek concept dat fitness en het zero-waste principe combineert.

QR-FIT bank met 160 verschillende oefeningen op 3 verschillende fitheidsniveaus.
QR-FIT bank met 160 verschillende oefeningen op 3 verschillende fitheidsniveaus.

Deze bank, gemaakt van 150 kilo gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden, biedt gebruikers de mogelijkheid om via een geïntegreerde app toegang te krijgen tot 160 verschillende oefeningen op 3 verschillende fitheidsniveaus. De QR-FIT bank heeft een langere levensduur dan de gemiddelde bank in onze openbare ruimte, is functioneel én is op het einde van de levensduur volledig circulair te verwerken.

Stimulering van fysieke activiteit

In Nederland, waar meer dan de helft van de bevolking niet voldoende beweegt, brengt QR-FIT een welkome oplossing. De beweegrichtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad vormen de basis voor dit project, dat als doel heeft de fysieke activiteit onder de burgers te stimuleren en daarmee bij te dragen aan de vermindering van gezondheidsrisico's zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.


Met recht een bank om ook even uit te rusten

De QR-FIT bank, die eruitziet als een gewone parkbank, verrast met zijn multifunctionele beweegmogelijkheden. Het is niet alleen een plek om te rusten, maar ook om te werken aan kracht, conditie, mobiliteit en balans. De bijbehorende app fungeert als een persoonlijke trainer, die gebruikers begeleidt bij het correct uitvoeren van oefeningen en het voldoen aan de beweegrichtlijnen.


Verbinding bevorderend

Dit initiatief benadrukt ook het belang van sociale interactie en gemeenschapsvorming, aangezien de bank een plek is waar mensen samen kunnen komen en bewegen. Door samenwerking met lokale partners en het organiseren van activiteiten streeft QR-FIT naar een langdurige integratie van beweging in de dagelijkse routine van diverse doelgroepen.


De introductie van de QR-FIT bank is een voorbeeld van hoe innovatie, gezondheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met de QR-FIT app, die teams en gemeenschappen stimuleert om actief te blijven, zet het project een stap vooruit in het bevorderen van een actieve levensstijl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER