Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

W&H-court; een nieuw multifunctioneel beweegconcept

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, dinsdag 26 december 2023
134 sec


Dit nieuwe concept heeft de bedrijfsletters van W&H Sports gekregen

W&H Sports maakt graag het verschil op het gebied van duurzaamheid, innovaties en multifunctioneel sporten. Met een nieuw multifunctioneel sport- en beweegconcept wordt dit allemaal zichtbaar gemaakt. Dit nieuwe concept heeft de bedrijfsletters van W&H Sports gekregen. Deze courts moeten mensen, maar met name jongeren aanzetten tot meer bewegen.


De letters W&H staan in dit concept voor Winning & Happiness. Het nieuwe concept wil hiermee twee kanten van sport benadrukken: de harde en de zachte kant. De harde kant, 'Winning', gaat om het verleggen van grenzen in competitieve ambitie. Jezelf koste wat kost overwinnen en beter willen zijn dan anderen. Het W&H-court kan gebruikt worden om te trainen en jezelf te verbeteren. Ook kan de competitie met anderen aangegaan worden.' De zachte kant, 'Happiness', gaat over de mentale verzorging van de 'ik'. Sport is even de focus op jezelf, los van de hectiek en je hoofd leegmaken. Ook het sociale aspect van sport is belangrijk: elkaar ontmoeten en plezier maken. Deze courts lenen zich bij uitstek om op elk gewenst moment van de dag samen te komen en plezier te maken.

Multifunctioneel in te richten

Het W&H-court bestaat uit een multifunctionele modulaire vloer en is verkrijgbaar in een basisvariant en een plusvariant. Uitermate geschikt voor plaatsing bij scholen, verenigingen en in de openbare ruimte. De basisvariant kan multifunctioneel ingericht worden door verschillende sporten aan te bieden, zoals doelen, volleybalpalen, een techniekmuur, basketbalpalen, een Teqball-tafel, enzovoort. Maar er kan ook gekozen worden voor verschillende materialen voor één sport. De plusvariant is interactief en voorzien van Urban SmartGoals-palen waarbij data gegeneerd kunnen worden en via een app oefeningen en testen kunnen worden gedaan. Dankzij die app krijgen bijvoorbeeld gemeenten ook inzicht in het gebruik van de courts. Zo kun je de openbare ruimte nog effectiever inrichten. Met deze courts kunnen scholen beweegvriendelijker worden ingericht en kunnen sportverenigingen extra faciliteren voor het trainen van techniek en skills. De courts kunnen ook door verenigingen verhuurd worden aan derden, zoals scholen, fysiotherapeuten, bootcampclubs en MBvO-lessen.


Het W&H-court bestaat uit een multifunctionele modulaire vloer en is verkrijgbaar in een basisvariant en een plusvariant

Het concept is mede tot stand gekomen door ontwikkelingen in de markt, waarbij goed naar opdrachtgevers is geluisterd. W&H Sports speelt met dit concept in op bijvoorbeeld de terugloop van leden bij verenigingen en de toegenomen behoefte aan interactief sporten bij jongeren, de zogenoemde gamificatie. De kleurrijke modulaire vloer speelt een prominente rol om met name jongeren in beweging te krijgen.

Modulaire vloer nu ook in groen

W&H Sports heeft meerdere modulaire sportvloeren in haar leveringsprogramma in veel verschillende kleuren. Een modulaire vloer kent vele voordelen: je hebt letterlijk en figuurlijk veel bewegingsvrijheid, er kunnen heel veel verschillende sporten, waaronder multisport, op worden gespeeld en de vloeren kunnen zeer makkelijk uit elkaar worden gehaald en ergens anders weer worden opgebouwd.
Dochteronderneming GreenMatter is al enige tijd bezig met het hergebruik van oud versleten kunstgras. Dit blijven zij graag doorontwikkelen door hun aanbod van gerecyclede kunstgrasproducten te vergroten. De modulaire tegel, die normaliter van volledig recyclebaar kunststof is, is nu ook ontwikkeld van gerecycled kunstgras. De GreenMatter-tegel heeft de kleur groen, is leverbaar in de GreenMatter Ultimate- en de GreenMatter Ultimate Plus-variant, bestaat voor vijftig procent uit gerecycled kunstgras en kan worden voorzien van belijning en logo's. Ook is het mogelijk om de tegel te combineren met de tegels van kunststof, zodat er voor verschillende kleuren gekozen kan worden. Door het gebruik van gerecyclede kunstgrastegels komt een oud versleten kunstgrasveld terug als een nieuw sportveld.


Samenwerking Buitensportplan

Een voordeel van de modulaire sportvloeren is dat elk court anders ingericht kan worden. W&H Sports werkt in dit opzicht samen met Buitensportplan, onderdeel van Speelplan. Zij kunnen in overleg met een potentiële opdrachtgever een behoeften-inventarisatie uitvoeren en een ontwerp maken, voordat tot aanleg wordt overgegaan. Zij werken intensief samen op het gebied van het sportief inrichten van de openbare ruimte voor jong en oud en maken gebruik van elkaars expertise en competenties, waarbij de opdrachtgever compleet wordt ontzorgd bij het ontwerpen en realiseren van uitdagende en slimme sportlocaties.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER