Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het Nieuwe Land kan weer jaren vooruit

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, zaterdag 18 november 2023
90 sec


CSC Sport realiseert vijf tennis- en drie padelbanen in samenwerking met Allesvoorpadel

CSC Sport heeft in de gemeente Almere een tennis- en padelpark gebouwd voor tennisvereniging Het Nieuwe Land. Het nieuwe complex ligt in Almere Poort. Er zijn vijf nieuwe tennisbanen en drie padelbanen gerealiseerd en uiteraard een modern clubhuis. Het gehele project is in nauwe samenwerking met Allesvoorpadel uitgevoerd.

Het complex van Het Nieuwe Land van bovenaf gefotografeerd. (Foto: Airclips)
Het complex van Het Nieuwe Land van bovenaf gefotografeerd. (Foto: Airclips)

Het oude complex van Het Nieuwe Land lag aan de Delftstraat, midden in een woonwijk in Almere Stad. De gemeente wilde op die plek graag bouwen en streeft ook naar een betere spreiding van sporten over de stad. Zo kwam de verhuizing tot stand. De vereniging kreeg een stuk grond toegewezen en liet tekeningen maken voor een nieuw complex.

'Alle plussen en minnen hebben wij met elkaar doorgenomen'

CSC Sport en Allesvoorpadel werden uitgekozen als partners om de banen te bouwen. 'Wij zijn in gesprek gegaan en de vereniging had een aantal duidelijke wensen, waaronder de aanleg van drie padelbanen', vertelt André Ceelen, directeur van CSC Sport. 'Het grote plaatje was weliswaar klaar, maar we hebben in goed overleg besproken hoe we het maximale uit de beschikbare ruimte en het budget konden halen. De echte indeling, zoals de situering van de padelbanen ten opzichte van het terras en alle plussen en minnen, hebben we doorgenomen.'

Sloot

Voordat de bouw van start ging, dempte CSC Sport de sloot op het maagdelijke stukje grond. Ceelen: 'We hebben dit deel goed voorbelast en drainage aangelegd, om te voorkomen dat er later problemen zouden kunnen ontstaan.' De daadwerkelijke aanleg van de banen startte in april 2022. De padelbanen werden gebouwd samen met Padelbouw, het huidige Allesvoorpadel. Het zijn drie banen geworden, die dicht bij het terras liggen. Het gaat om de kooi Redsport PRO NL met kunstgras Mondo STx90 en als fundatie ringfundering.


Motortje

Voor de vereniging is de uitbreiding met padelbanen een belangrijke stap vooruit. Ceelen: 'Padel werkt tegenwoordig als een motortje voor tennisclubs. Het geeft een impuls aan het aantal leden.' Ook de vijf nieuwe, met rood zand gevulde banen zijn een belangrijke vooruitgang voor Het Nieuwe Land. Deze vervangen de vier oude French Court-banen van het vorige complex, waarvan de laatste jaren de toplaag was aangepast. CSC Sport bouwde niet alleen de banen; ook het terras, de tribunes, alle verhardingen en het hekwerk werden door het bedrijf uit Zeewolde verzorgd. Alleen het clubhuis is door een andere partij gebouwd. De tennisbanen werden voor de seizoenstart in april van dit jaar opgeleverd; de feestelijke opening van het hele complex was afgelopen september.


Belangrijke opdrachtgever

'Ze beschikken over een heel nieuw en modern complex en kunnen de komende jaren weer vooruit', stelt Ceelen tevreden vast. Voor zijn bedrijf is de gemeente Almere inmiddels een belangrijke opdrachtgever. Eerder heeft CSC Sport in deze gemeente al voetbal- en hockeyvelden aangelegd.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
ICL verzorgt gratis webinar over zomergrasziekten
woensdag 15 mei 2024
t/m woensdag 15 mei 2024
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER