Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tennis Totaal bouwt voort op solide basis

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 23 oktober 2023
183 sec


De banen die de afgelopen zes jaar gebouwd zijn bij Zeister Tennis & Padel Club Shot vormen een mooi voorbeeld van de vele expertises die het bedrijf Tennis Totaal in huis heeft. Mede dankzij deze voorzieningen floreert deze vereniging met ruim tweeduizend leden als nooit tevoren. Een belangrijk doel dat het familiebedrijf uit Geesbrug voor ogen heeft, als het een opdracht aanneemt.

Een dronebeeld van het gerenoveerde complex van Shot in Zeist
Een dronebeeld van het gerenoveerde complex van Shot in Zeist

'Wij kijken altijd naar de toekomst. Uiteraard willen wij met ons bedrijf geld verdienen, zodat wij een gezond bedrijf blijven. Verenigingen moeten echter ook gezond zijn. Alle leden moeten zich er thuis voelen. Het is belangrijk dat een vereniging kiest voor een oplossing die passend is. Daarom stellen wij altijd de waaromvraag,' vertelt mede-eigenaar Willem Majoor. Zo ontdekt hij wat verenigingen willen bereiken en is hij ook beter in staat om een eerlijk en passend advies te geven.

'Ik stel altijd de simpele vraag: waarom willen jullie dit? Het kan zijn dat een baan echt op is, maar in principe proberen wij renovatie altijd zo lang mogelijk uit te stellen door goed onderhoud te plegen. Een vereniging kan ook de wens hebben om over te stappen op een andere baansoort. Ook dan is het belangrijk om de motivatie te kennen, want het is bijvoorbeeld niet zo dat een gravel-onder-afschotbaan seizoenverlengend is, wat vaak gedacht wordt. Je kunt uiteraard wel sneller spelen na een hevige regenbui. Een ander voorbeeld is een club die op een hoger niveau tennislessen wil geven, en dan is het bijvoorbeeld een goede keuze om van kunstgras over te stappen naar gravel.'

'Het moet gewoon altijd passend zijn'

Welke oplossing er ook uit de bus komt, Tennis Totaal kan het allemaal verzorgen. Majoor: 'In dat opzicht maakt het ons niet zoveel uit, maar is het juist belangrijk dat een goede keuze gemaakt wordt. Tennisverenigingen moeten de verbreding opzoeken, zodat er uiteindelijk een racketclub ontstaat waar je alles kunt doen wat je leuk vindt. Dat kan een combinatie zijn met padel of met pickleball, of met beide, of eventueel met beachtennis. Lukt een padelbaan bijvoorbeeld niet door geluidsproblemen, dan kan pickleball een mooi alternatief zijn. We laten wel altijd een akoestisch onderzoek doen per project. Het moet gewoon altijd passend zijn.'

Shot

De werkzaamheden van Tennis Totaal bij Shot in de bossen van Zeist zijn een goed voorbeeld van een passende oplossing. De zakelijke relatie startte in 2018 met de ombouw van twee gravelbanen naar nieuwe gravel-onder-afschotbanen (KroAf). 'Daarna hebben we de club uit de brand geholpen door een jaar lang het dagelijks onderhoud van het tennispark op ons te nemen,' herinnert Majoor zich. Vervolgens zijn drie padelbanen aangelegd en weer twee gravelbanen compleet omgebouwd naar gravel onder afschot, inclusief hekwerk, en twee gravelbanen gerenoveerd met demontabel hekwerk voor de mogelijkheid om een blaashal te plaatsen. Weer later volgden nog eens drie padelbanen en de renovatie van vier gravelbanen, een nieuwe oefenmuur en twee velden voor pickleball. Tot slot zijn nog drie padelbanen geplaatst om aan de vraag te kunnen voldoen en zijn twee gravelbanen ontmanteld en vervangen door drie KroPor-MatchClaybanen. Majoor: 'Je kunt wel zeggen dat wij de huisaannemer zijn geworden.' Een dergelijke status heeft het bedrijf inmiddels ook bij veel andere tennis-padelverenigingen. De kracht ligt juist op al deze divisies, zoals aanleg, onderhoud van tennis- en padelbanen, maar ook beregening, elektra, hekwerk, straatwerk, et cetera pakt het bedrijf als 'Totaal' in een compleet traject op.


'Passie en plezier in het werk zijn belangrijke waarden binnen ons familiebedrijf'

Of Tennis Totaal nu wel of niet de huisaannemer is, het bedrijf is altijd trots op een gerealiseerd project. Majoor: 'Passie en plezier in het werk zijn belangrijke waarden binnen ons familiebedrijf. Wij zijn trots op wat wij maken en willen het resultaat ook goed onderhouden, zodat je andere verenigingen bij wijze van spreken blind naar een project van ons kunt sturen om te ontdekken waartoe wij in staat zijn. Het basisuitgangspunt bij een project blijft altijd het speelgenot van de leden en de garantie dat zij veilig kunnen sporten.'

KroPor

Wat letterlijk en figuurlijk een goede basis is waaraan het bedrijf vasthoudt en waarop veel banen rusten, is de fundatie van KroPor. Deze waterdoorlatende betonvloer is 'het kindje' van opa Kroesen, de grondlegger van het bedrijf. Majoor: 'Vloeren die in de jaren zeventig gestort zijn, voldoen nog steeds als sportvloer of als fundatie. Dat zegt wel iets over de duurzaamheid. Wat goed is, behouden wij graag.' Er zijn al veel bedrijven die een dergelijke vloer hebben proberen te maken, maar de manier waarop Tennis Totaal deze vloer ambachtelijk 'bakt' door ervaring en opgedane kennis, is nog door niemand geƫvenaard, aldus Majoor. 'Deze basis is helemaal doorontwikkeld en zorgt nog steeds voor de beste waterdoorlatendheid, vlakheid, balstuit en als belangrijkste: duurzaamheid.' Innovatie vindt Tennis Totaal zeker belangrijk, niet vanuit snelheid of kosten, maar alleen als het gaat om duurzaamheid en kwaliteit. 'Veel verenigingen weten dat inmiddels en dat wordt alom gewaardeerd,' besluit Majoor.


Familiebedrijf

Tennis Totaal is een echt familiebedrijf. Willem Majoor en zijn neef Rudy Ham zijn de huidige eigenaren. Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun ooms. 'Opa' Kroesen was de grondlegger eind jaren zestig, waarna het bedrijf uitgroeide tot destijds de grootste tennisbaanbouwer in Nederland.
Het DNA van het bedrijf is tennis, maar de aanleg en het onderhoud van banen voor padel en pickleball is bij Tennis Totaal steeds belangrijker geworden. Zo ontstonden Padel Totaal en Pickleball Totaal. Beide vallen onder de paraplu van het moederbedrijf. De aanleg, het onderhoud en renovatie van banen gebeuren allemaal in eigen beheer en met eigen machines en mensen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER