Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Tennis- en padelparken Nederland steeds mooier dankzij specialisten van Antea Sport

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Dirk-Jan Dalhuisen, maandag 16 oktober 2023
204 sec


Met een ervaren team van betrokken en gedreven specialisten maakt Antea Sport tennis- en padelparken in heel Nederland al decennialang steeds mooier. De mix van jarenlange expertise, vindingrijke ideeën en korte lijnen met opdrachtgevers zorgt voor veel enthousiasme en prachtige eindresultaten in de vorm van aantrekkelijke accommodaties die klaar zijn voor de toekomst. Hoe dat er concreet uitziet, ontdekken we op twee recent uitgebreide parken in Glanerbrug en Putten.

Het bestuur van TV Glanerburg
Het bestuur van TV Glanerburg

Vanaf het begin samen optrekken

Dat steeds meer tennisverenigingen kiezen voor een langdurige samenwerking met Antea Sport, heeft een belangrijke reden. 'We hechten er veel waarde aan om proactief samen te werken met onze opdrachtgever. Daarom is dit werk voor ons niet een kwestie van "aanleggen en wegwezen", maar trekken we al in een vroegtijdig stadium samen op met tennisclubs,' vertelt regiomanager Aaldert Hooijer.


Levensecht 3D-ontwerp

'We inventariseren zorgvuldig wat hun wensen zijn. Daar denken we vanuit onze expertise in mee en zo komen we samen tot een plan. Dat plan vertalen we onder meer in een levensecht 3D-ontwerp, zodat het plan voor de vereniging al heel vroeg tot leven komt. Daarnaast helpen we verenigingen met zo'n plan ook bij het aanvragen van vergunningen bij de gemeente. Doordat we dit al vele decennia doen, weten we goed waar gemeenten op letten en kunnen we ervoor zorgen dat die criteria ook in zo'n plan zijn opgenomen. Zo houden we de vaart erin.'


Tennisvereniging Glanerbrug

Een van de tennisparken die Antea Sport onlangs heeft vernieuwd, is dat van TV Glanerbrug. Jan Fraterman is nauw betrokken bij de club en werkt al jaren naar grote tevredenheid samen met Antea Sport. 'Een jaar of vijftien geleden heeft Antea Sport onze oude tennisbanen omgebouwd naar nieuwe kunstgras- en gravelbanen. Dat is zeer goed bevallen. Drie jaar geleden is ons hele park gerenoveerd en ook toen heeft Antea Sport een prachtig eindresultaat opgeleverd. Antea Sport levert echt kwaliteit, zowel in de communicatie als in de aanleg en de nazorg. Tijdens de laatste renovatie is ook ons terras uitgebreid, waardoor het park er nog gezelliger op is geworden,' legt Fraterman uit.


De voordelen van gravel en kunstgras in één baan

Bij de renovatie in 2020 stapte TV Glanerbrug ook meteen over naar TennisPro Vision. TennisPro Vision is een onderhoudsarme allweather kunstgras tennisbaan van Antea Sport die de praktische voordelen van kunstgras combineert met de speleigenschappen van een gravelbaan. Zo heeft TennisPro Vision een stroef en stabiel oppervlak en biedt de baan goede mogelijkheden om gecontroleerd naar de bal te glijden, een uitstekende balstuit en een goed zichtbare balafdruk. Het mooie van TennisPro Vision is dat deze baan niet hoeft te worden beregend en onder nagenoeg alle weersomstandigheden gewoon bespeelbaar is.


De vier pluspunten van TennisPro Vision

TennisPro Vision biedt vier belangrijke voordelen ten opzichte van reguliere tennisbanen. Allereerst zorgt de uitgekiende vezelbezetting voor een voorspelbaar spelgedrag en gecontroleerde mogelijkheden om naar de bal te glijden. Daar draagt ook de rode keramische infill aan bij. Deze infill is speciaal gebrand, waardoor de kleurechtheid en de waterdoorlatendheid zijn gewaarborgd. De speciaal voor TennisPro Vision ontwikkelde stabilisatievezels beperken de slijtage tot een minimum en houden tegelijk de stabilisatie van de keramische infill optimaal. Tot slot beschikt TennisPro Vision over speciale belijning die onder alle omstandigheden goed zichtbaar is.


Uitbreiden met padel

Na de renovatie van drie jaar geleden staan er momenteel opnieuw werkbussen van Antea Sport op de parkeerplaats van TV Glanerbrug. De reden: TV Glanerbrug breidt het park uit met twee Padel Pro-banen. 'Onder onze leden klonk een steeds sterkere vraag naar padel. In Enschede slaat padel al enorm aan en daarom leek het ons een goed idee om ook padel aan te bieden,' licht Fraterman toe. 'Omdat we al jaren heel prettig met Antea Sport samenwerken, kwamen zij eigenlijk als vanzelf naar boven. We zijn toen met hen in gesprek geraakt en dat voelde heel vertrouwd. Al snel vormde zich een bouwteam en daarmee zijn we verder aan de slag gegaan. Ook nu verloopt de samenwerking heel goed. We kunnen niet wachten tot we de banen straks in november in gebruik kunnen nemen!'


Jan van Gessel van De Vale Ouwe

Tennis- en Padelclub De Vale Ouwe, Putten

Bij De Vale Ouwe in Putten is padel inmiddels niet meer weg te denken. De aanleg van twee Padel Pro-banen door Antea Sport - nog geen twee jaar geleden - leidde tot een groei van 430 naar meer dan 700 leden. Penningmeester Jan van Gessel ziet wel een verklaring voor het grote succes. 'We zijn een hele gemoedelijke en toegankelijke vereniging waar recreatie en ontspanning vooropstaan. Bovendien zijn we een van de goedkoopste verenigingen uit de regio.'


Niet over één nacht ijs

Hoewel de padelbanen in Putten pas twee jaar geleden zijn gebouwd, broedde de vereniging al veel langer op het idee om padel naar Putten te halen. 'Acht jaar geleden zat padel eraan te komen en toen hebben we eens kritisch nagedacht of het echt iets voor ons zou zijn. Het moest geen hype zijn die wel weer over zou waaien. Toen de KNLTB ons drie jaar geleden bezocht en ons ervan overtuigde dat padel echt toekomst heeft, hebben we de knoop doorgehakt. Ook in omliggende plaatsen werd padel aangeboden en toen konden we natuurlijk niet langer achterblijven,' vertelt Van Gessel.


Wegens succes een jaar vervroegd

Het doorslaande succes van padel bracht de tennisvereniging uit Putten op het idee om een derde padelbaan aan te leggen. 'Dat die er moest komen, stond buiten kijf. In eerste instantie was 2025 de planning, maar de bezettingsgraad van de huidige banen is zo hoog, dat we dit in overleg met de gemeente naar voren konden halen. Nu wordt de derde baan, die ook toegankelijk is voor rolstoelen, al in maart 2024 in gebruik genomen. Daardoor kunnen er straks ook meer mensen meedoen met de padelcompetitie,' aldus Van Gessel.


Open en transparante communicatie

Antea Sport is al jarenlang een vertrouwd gezicht op het park van De Vale Ouwe. 'We hebben al jaren heel goed contact met Aaldert Hooijer en Derk Kuiper. De communicatie verloopt open, transparant en zakelijk en zo komen we samen tot hele mooie resultaten. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de nieuwe padelbaan weer een echt visitekaartje voor ons park wordt,' sluit Van Gessel af.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER