Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Compacte belijningsrobot Tiny Mobile betreedt de Nederlandse markt

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 15 juni 2023
86 sec


Rofraline en Tiny Mobile Robots gaan samenwerken in Nederland. Deze compacte en kleine robots onderscheiden zich onder andere door de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.


'Wij waren op zoek naar een partner die een robot had die onze verf goed kan verwerken. Bovendien wil Tiny Mobile een boost geven aan de promotie van deze robot in Nederland. Zo hebben wij elkaar gevonden', vertelt Ronald Grotenbreg van Rofraline.

Rofraline is al jaren een bekende leverancier van belijningsverf in heel Nederland en beschikt over een groot netwerk. Grotenbreg: 'Wij zien onze klanten vaak, doordat wij zelf onze verf afleveren. Zo is een goede vertrouwensband ontstaan. Ook kunnen wij met zes bussen op de weg snel schakelen en goede service leveren. Hierdoor is het voor ons ook gemakkelijker om iets nieuws te introduceren.' Dit merkte hij al uit enthousiaste reacties tijdens de Gras Innovatie Dag waarop de Tiny Mobile gedemonstreerd werd. Voor toekomstige demonstraties van de belijningsrobot van Rofraline bij clubs, aannemers en gemeenten stelt Tiny Mobile een expert beschikbaar.

Heel handig

Er zijn twee typen van de Tiny Mobile leverbaar: een ‘eenvoudige’ variant en een uitgebreidere versie. De robot is compact en klein en kan daardoor heel gemakkelijk vervoerd worden. ‘Zijn formaat is in de praktijk heel handig om mee te werken’, benadrukt Grotenberg. Een ander voordeel ten opzichte van andere belijningsrobots is dat dit exemplaar werkt zonder basisstation. Gebruikers hoeven dus geen driepoot meer mee te nemen en neer te zetten om de robot goed aan te sturen.


Bomenfilter

Verder beschikt de Tiny Mobile over een zogenoemd bomenfilter, waardoor overhangende takken van bomen minder belemmering vormen voor een goede ontvangst van het gps-signaal waarmee de robot aangestuurd wordt.


Lage verfgebruik

Ook niet onbelangrijk is dat de machine uiterst zuinig omgaat met de verf. Grotenbreg: 'Wij leveren een kant-en-klare low consumption-verf. Deze wordt heel goed verwerkt door de Tiny Mobile, waardoor je met drie liter verf een heel veld kan doen en je met een can drie velden kunt belijnen.' Dit lage verfgebruik scheelt natuurlijk heel erg in de kosten en ook de aanschafprijs van de compacte belijningsrobot is aantrekkelijk in vergelijking met grotere alternatieven. Een standaard voetbalveld kan in circa 20 min voorzien worden van nieuwe belijning. Daarnaast kunnen ook pupillenveldjes en trainingslijnen uitgezet worden met de robot.


Nog beter

Grotenbreg heeft dan ook hoge verwachtingen van deze robot die volgens hem in de toekomst nog beter zal worden. 'Er komen nu al wekelijks software-updates vanuit Denemarken om hem nog gebruiksvriendelijker en nauwkeuriger te maken. Je moet in dit opzicht vooral denken aan verbetering van nauwkeurigheid en het gebruik in stadions met overkappingen.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Renee Lammers
Friday 16 June 2023
Bij de club discussiëren we al een aantal jaren over de aanschaf van een robotlijner.
Aan welke aanschafkosten moet ik denken?
Hans lohuis
Tuesday 9 January 2024
Wat zijn de aanschafkosten en jaarlijkse kosten? Huur ook mogelijk?

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER