Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ajax en Feyenoord delen eerste plaats in veldencompetitie

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 12 juni 2023
42 sec


Acht jaar lang stond het veld van Feyenoord bovenaan de lijst, maar dit jaar eindigden Ajax en Feyenoord op exact gelijke hoogte in de veldencompetitie van spelersvakbond VVCS. De grasmatten van de Johan Cruijff Arena en De Kuip werden het best beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisie.


De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Ze sturen een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) voor het veld waarop zij hebben gespeeld.

Sparta

Met een gemiddeld cijfer van 4,59 scoren de winnaars hoger dan Sparta Rotterdam, de nummer 3 in de eindstand met een gemiddelde van 4,35. Opvallend is dat Sparta Rotterdam vorig jaar nog als laatste eindigde met een kunstgrasveld. In het begin van dit seizoen is Het Kasteel voorzien van een grasmat en daarmee eindigen ze dus direct in de top 3. Klik hier voor een overzicht van de uitslag.


Staart

De kunstgrasvelden in de Eredivisie vormen traditioneel de staart van de ranglijst. Dat is ook deze keer weer het geval. De schalen voor Beste Veld Eredivisie 2022 - 2023 zullen binnenkort worden uitgereikt aan het team van greenkeepers van Ajax en Feyenoord.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER