Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

SGL zet de Gras Innovatie Dag in het groeilicht

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 26 mei 2023
70 sec


SGL zal met verschillende producten aanwezig zijn op de Grasinnovatiedag. De producten van SGL worden door de grootste clubs ter wereld gebruikt om week in, week uit een grasveld van topkwaliteit op te leveren. Het SGL-systeem bestaat onder andere uit belichtingssystemen, datamonitoringapparatuur en duurzame grasziektebestrijdingsapparatuur.


Met het oog op verduurzaming ligt de focus voornamelijk op ledbelichtingstechnologie. ‘Met ledtechnologie heeft de groundsman meer controle over de groeiomstandigheden. Het gebruik van licht en warmte kan namelijk onafhankelijk van elkaar geregeld worden, en dus heel specifiek afgestemd worden op waar de grasmat op dat moment om vraagt. Door deze nauwkeurige afstemming blijft het energieverbruik tot een minimum beperkt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele HPS-belichtingssystemen’, zegt contentmarketeer Derk Pelle van SGL. ‘Met de introductie van ledtechnologie maken we het voor clubs in de hele wereld makkelijker om een grasveld van hoogwaardige kwaliteit te onderhouden, maar ook om een stap te zetten in de richting van duurzaam veldonderhoud.’

Daarnaast maken veel sportclubs gebruik van datamonitoringsapparatuur van SGL. ‘De TurfPod is onze datamonitoringstool. De pinnen van de TurfPod steek je in het grasveld. Vervolgens kan de groundsman de kwaliteit van het veld aflezen in de bijbehorende SGL-portal, aan de hand van belangrijke veldwaardes als luchtvochtigheid, PAR-licht, bodemtemperatuur en zoutgehalte’, zo verduidelijkt Pelle. Groundsmen hoeven hierdoor niet meer alleen op hun gevoel af te gaan; ze kunnen een beslissing op basis van data nemen als het om veldonderhoud gaat. Bij het gebruik van meerdere exemplaren, verspreid over de grasmat, ontstaat er een goed beeld van het hele veld, wat nuttig is voor het juiste onderhoud.

Tot slot is de UVC180 een belangrijk onderdeel van het SGL-systeem. De UVC180 is een duurzame grasziektebestrijdingsmachine, die met behulp van uv-C licht het DNA van grasziekteverwekkers vernietigt zonder de grasplant zelf aan te tasten. ‘De UVC180 is het duurzame alternatief voor chemische grasziektebestrijdingsmiddelen, waarvan het gebruik steeds verder ingeperkt wordt. Hiermee kan de groundsman het speelveld veilig en vrij van grasziekten houden op een milieuvriendelijke manier’, zegt Pelle.


Evenement: Gras Innovatie Dag
Locatie: Sportpark Zuilen in Utrecht
Datum: donderdag 8 juni 2023
Toegang: GRATIS
Website: www.grasinnovatiedag.nl

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER