Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Sportcampus Wageningen uitgebreid met multifunctioneel sportveld

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 6 april 2023
56 sec


Steeds meer studenten en werknemers van de Wageningen Universiteit gebruiken de sportfaciliteiten op Sports Centre de Bongerd. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, legde Antea Sport een duurzaam multifunctioneel sportveld op de campus aan.


Het nieuwe veld zorgt voor meer capaciteit op de campus. Kortgeleden maakte Antea Sport in Utrecht ook Sportcentrum Olympos al up-to-date. In de marktvraag zette Wageningen Universiteit vol in op duurzaamheid en circulariteit. Met een breed scala aan slimme innovaties was Antea Sport als geen ander in staat om die vraag te beantwoorden. Een aantal van deze toepassingen vond dan ook zijn weg naar het nieuwe multifunctionele sportveld. Zo bestaan zowel de fundering als de foampad uit circulair gerecyclede materialen. Datzelfde geldt ook voor de sportveldinrichting. In de constructie is CarbonFix toegepast, waarmee CO2 wordt vastgelegd. De verlichting is verzorgd door Sportverlichting.com.

Jeu-de-boulesbanen

Het nieuwe sportveld in Wageningen is niet alleen heel duurzaam, maar ook heel multifunctioneel. Zo biedt het sportveld gelegenheid voor korfbal, futsal en Ultimate-frisbee. Met name die laatste twee sporten moeten weer meer ruimte creëren in de naastgelegen sporthal. Verder zijn naast het multifunctionele sportveld ook nog twee jeu-de-boulesbanen aangelegd.


Zandveld 2.0

Een ander hoogtepunt van het nieuwe multifunctionele sportveld is de grasmat die door de specialisten van J&E Sports is geïnstalleerd. Het veld is namelijk een modern zandveld 2.0, dat niet alleen een mooiere uitstraling heeft, maar vooral ook fijner is om op te spelen. Dat is mede te danken aan de intensieve vezelbezetting, de speciale korrelsamenstelling en zand dat dieper in de mat ligt. Het veld heeft daardoor minder last van 'splash' en bedient futsallers op hun wenken met een stabiele, snellere balrol.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER