Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

RHC Concordia realiseert drie duurzame kunstgrasvelden na overstroming

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Daphne Korten, woensdag 30 november 2022
85 sec


De oudste hockeyclub van Limburg, Roermondse Hockeyclub Concordia uit 1924, heeft drie nieuwe, duurzame kunstgrasvelden laten aanleggen. De aanleiding hiervoor was de overstroming van juli 2021. Het hoogwater van de Maas beschadigde de drie velden van de club zodanig dat de KNHB ze afkeurde. Voor Concordia zat er niets anders op dan te investeren in drie nieuwe velden.

Eén voor eén werden de velden voorzien van de duurzame ProPlay shockpad onderlaag die zorgt voor een stabiele ondergrond en krachtige demping.
Eén voor eén werden de velden voorzien van de duurzame ProPlay shockpad onderlaag die zorgt voor een stabiele ondergrond en krachtige demping.

'De velden waren volledig overstroomd, het water stond tot twee meter hoog', vertelt Steef Stevens, secretaris van Stichting Hammerveld die het sportpark beheert. 'Toen het water was weggepompt, werd de ernst van de schade zichtbaar. De velden waren bezaaid met modder en slib.' De KNHB keurde alle velden af en de hockeyclub uit Roermond moest plotseling investeren in drie nieuwe velden.

Lokale leverancier

De keuze voor een leverancier van deze velden ging niet over één nacht ijs. 'Het laten vervangen van drie kunstgrasvelden vergt een grote investering. Ons budget was beperkt, maar we wilden graag investeren in kwaliteit.' Concordia wilde namelijk het liefst in zee met een lokale leverancier: Schmitz Foam Products uit Roermond. 'We zagen de voordelen van het duurzame product ProPlay en wilden hier daarom graag in investeren. Onze aannemer heeft onderzoek gedaan naar een betaalbare en door de KNHB gecertificeerde combinatie van kunstgrasmat en bijbehorende onderlaag.' Een passende oplossing werd gevonden in de combinatie van een kunstgrasmat van Condor Grass met een onderlaag van ProPlay shockpads van de Roermondse leverancier Schmitz Foam Products.


Meer subsidie dankzij duurzame shockpad van ProPlay

De onderlaag, geleverd door Schmitz Foam Products uit Roermond, bestaat uit shockpads van ProPlay; foammatten die samen zorgen voor een stabiele ondergrond en krachtige demping. De shockpads worden geproduceerd van gerecycled post-industrial foam uit hoogwaardige industrieën. Schmitz Foam Products neemt bovendien zijn eigen producten kosteloos terug wanneer ze niet meer gebruikt worden. Er wordt een andere toepassing gezocht voor de eerder gebruikte ProPlay shockpads of deze worden door Schmitz Foam Products gerecycled tot nieuw producten voor andere toepassingen. Sportverenigingen die gebruikmaken van dergelijke duurzame materialen, ontvangen 10% extra btw terug via de subsidieregeling stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties (BOSA).


De drie nieuwe, duurzame kunstgrasvelden van RHC Concordia nadat deze een jaar daarvoor verwoest waren door een overstroming.
ProPlay kenmerkt zich door een zeer lage kwaliteitsdegradatie en een lange levensduur. Om die reden hebben de shockpads een garantie van maar liefst 25 jaar. Een ondergrond van ProPlay shockpads gaat dus meerdere kunstgrasmatten mee. Dit betekent dat wanneer de grasmat aan vervanging toe is, de nieuwe grasmat op de shockpads kan worden gelegd. ProPlay shockpads zijn officieel gecertificeerd door de KNHB als geschikte onderlaag voor hockeyvelden.
Lees meer over dit succesverhaal op www.schmitzfoam.com/nl/success-stories/case-rhc-concordia.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER