Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

KSP voegt volledig circulair kunstgras toe aan productaanbod

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 30 juni 2022
65 sec


Product van LimeGreen beschikbaar voor klanten en dealers van KSP

Het volledig circulaire kunstgras van LimeGreen is door leverancier en installatiebedrijf KSP opgenomen in zijn portfolio. Hiermee komt dit product beschikbaar voor de klanten en dealers van dit bedrijf.


Het ONE-DNA-kunstgras van LimeGreen bestaat voor honderd procent uit één polymeer en wordt zeer energiezuinig geproduceerd.

KSP, opgericht in 2006, is met twee vestigingen in Nederland een belangrijke speler op de markt in het leveren, installeren en onderhouden van ondergronden en speelvelden met kunstgras. Het bedrijf is actief bezig met het verduurzamen van haar processen en producten. 'Wij zijn continu bezig om te kijken hoe we onze eigen CO2-uitstoot kunnen reduceren. Er is door ons fors geïnvesteerd in materieel. Zo zetten we sinds 2019 elektrische machines in, onder andere elektrische heftrucks en elektrische handgereedschappen. Onze bedrijfsauto's en vrachtwagens rijden op Euro 6', vertelt Joost Sweep, eigenaar van KSP.

Eigen stroom

Het bedrijf maakt gebruik van zonnepanelen op het kantoor en laadpalen op het bedrijfsterrein. Auto's en machines worden opgeladen met eigen stroom. Hiermee voert KSP het onderhoud van speelvelden naar eigen zeggen bijvoorbeeld al honderd procent CO2-neutraal uit. Met deze en andere maatregelen haalt KSP niveau 5 van de CO2-prestatieladder.


Ook in het productaanbod voert KSP zoveel mogelijk duurzame keuzes door. Zo werkt het bedrijf al met valondergronden die vervaardigd zijn uit gerecycled materiaal en infillzand van GBN.Door nu ook het circulaire kunstgras van LimeGreen toe te voegen aan het productportfolio, kiest KSP voor de optie van een zeer duurzame toplaag.

Vertrouwen

LimeGreen is trots op de samenwerking met KSP. 'Dat deze partij voor LimeGreen kiest en de grote waarde van het circulaire product ziet, geeft ons veel vertrouwen en motiveert ons om nog meer changemakers mee te nemen in onze groene beweging', zegt Jasper Eppingbroek, directeur van LimeGreen. 'Dat wij de ontbrekende schakel zijn in het volledig verduurzamen van de systemen bij een bedrijf als KSP, laat zien dat ons circulaire ONE-DNA een belangrijke toevoeging is voor de markt.'


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER