Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Perfect pitches

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 3 juni 2020
216 sec


Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien.

Hoofdveld SV Austerlitz wordt 02 veld

Het hoofdveld en tevens trainingsveld van SV Austerlitz is afgelopen juli door aannemer De Ridder Golf, Sport en Groen uit Soesterberg gerenoveerd. Het oude veld was erg ongelijk en voldeed niet meer aan de eisen. Vanuit de KNVB was er eveneens behoefte om het natuurgrasveld te mogen gebruiken als oefenveld voor de jong Oranje teams. Het bosrijke sportpark ligt namelijk op loopafstand van de KNVB Campus. De gemeente Zeist en de KNVB hebben gekozen voor natuurgras, maar wel met een maximale speelgarantie op het gebied van vlakheid, stabiliteit en waterdoorlatendheid.

In samenspraak met De Ridder is gekozen voor het O2 concept. Dit concept garandeert een bespeelbaarheid van 400 uur. Om deze garantie te kunnen verwezenlijken, wordt er bij het 02 concept samengewerkt tussen de aannemer, het adviesbureau en de leverancier. Landelijk werken er 9 aannemers samen, ieder in hun eigen regio. Als adviesbureau voor het project in Austerlitz waren betrokken KYBYS en PLANN ing en als leverancier van de Lava Oxygen is DCM binnen het concept aan boord.



Samenwerking Edel Grass en W&H Sports bij FIFA Forward projecten

Edel Grass is FIFA Prefered Producer. Samen met haar partners staat Edel Grass garant voor innovatieve en duurzame oplossingen bij het creëren van sportaccommodaties waar topprestaties en ontspanning centraal staan en talent tot bloei kan komen. De samenwerking tussen Edel Grass en #GW&H Sports$G is ontstaan nadat zij samen al een aantal projecten naar volle tevredenheid hadden gerealiseerd. W&H Sports is in preferred supplier van de sport- en inrichtingsmaterialen bij de door Edel Grass gerealiseerde FIFA projecten. Inmiddels hebben zij samen behoorlijk wat projecten op hun naam staan. Naast enkele voorgaande projecten zoals de Kaaimaneilanden, India, Tsjaad en Haïti, heeft W&H Sports zeer recent in de Ivoorkust een FIFA Forward veld mogen inrichten met twee voetbaldoelen met spanstangen, modulaire dug-outs en hoekvlaggen. De modulaire dug-outs zijn uitgerust met groen/witte A3 tribunestoelen. In Tahiti mogen zij binnenkort ook een FIFA Forward veld inrichten en in Zwitserland levert W&H Sports 2 boardingvelden in de afmetingen 15 x 12 meter voor een FIFA Forward project.


Luchthal AZ op AFAS trainingscomplex

Poly-Ned heeft aan AZ een luchthal geleverd voor trainingsdoeleinden. De progressie van de sporters kan uitstekend gemonitord worden in deze hal waarin de condities altijd gelijk zijn. Vanuit de luchthal is er toegang tot het krachthonk.
Bij de totstandkoming is nauw samengewerkt met CSC Sport die de kunstgrasmat heeft geleverd.


Installatie ledverlichting gemeente Rucphen

De gemeente Rucphen heeft voor de led installatie van 6 clubs voor OVI-Enschede gekozen. Er worden in totaal 125 Phillips LED-armaturen en 87 masten geleverd en gemonteerd. De gemeente Rucphen heeft voor deze installatie gekozen om een aanzienlijke energiebesparing te realiseren. Met deze lichtinstallatie wordt er ruim 122.000 kWh per jaar bespaard. Dat komt neer op zo'n 4.000 euro per club per jaar.

Vanuit de overheid wordt er een BOSA-subsidie uitgekeerd voor energiebesparende oplossingen, deze subsidie bedraagt 35% van de totale aankoopsom. Ook de gemeente Rucphen maakt een deel van de financiering mogelijk. Al met al staat de goede samenwerking tussen de verenigingen, gemeente en installateur garant voor dit prachtige resultaat.


Variantenstudie tennisvereniging Loosbroek

In opdracht van gemeente Bernheze heeft KYBYS een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de realisatie van een tennisaccommodatie op en in de directe nabijheid van sportpark De Hoef in Loosbroek. In dit geval eens een project van bescheiden omvang maar wat de diversiteit aan sportprojecten tekent en de jarenlange werkrelatie met de gemeente! KYBYS heeft de huidige locatie geïnventariseerd en gesprekken gevoerd met de verenigingen en gemeente. Naast de op te richten tennisvereniging zijn een korfbal- en voetbalvereniging betrokken. De individuele en gemeenschappelijke visies, eisen, wensen, randvoorwaarden en bijzonderheden zijn daarbij aan bod gekomen. Op basis hiervan hebben wij drie varianten uitgewerkt tot inpassingsmodellen waarin het benodigd aantal velden, banen, gemeenschappelijke accommodatie en een tribune is opgenomen. Elke variant is voorzien van een bondige weergave van voor- en nadelen inclusief een financiële onderbouwing. Op de afbeelding is één van de varianten te zien.

Afgelopen jaar is de renovatie van een tweetal kunstgras voetbalvelden in Heeswijk-Dinther mede door KYBYS voorbereid en begeleid. Op dit moment loopt de aanbesteding van een door KYBYS opgesteld prestatiecontract voor het onderhoud van de natuurgras sportvelden in de gemeente Bernheze.


Hockeyvelden Valkenswaard eerder gerenoveerd

Nu de sportterreinen niet gebruikt worden, biedt dit de uitgelezen kans om werkzaamheden uit te voeren die normaliter overlast veroorzaken voor gebruikers en bezoekers. Daarom zijn BTL Advies en TopGrass, in opdracht van de gemeente Valkenswaard, gestart met de renovatie van drie hockeyvelden bij vereniging HOD. TopGrass is aannemer en BTL Advies begeleider van het project en toezichthouder op de directe uitvoering van de werkzaamheden. De renovatie stond al gepland, maar is naar voren gehaald. Dit vraagt om flexibiliteit van alle betrokken partijen, maar bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen.

In de herfst van 2019 is gestart met het bestek en de opdracht is in januari 2020 aanbesteed. Alle partijen konden dus op tijd starten met de voorbereidingen en daarom is het ook mogelijk om de uitvoering van de werkzaamheden naar voren te halen. In februari zijn TopGrass, de gemeente Valkenswaard, de hockeyvereniging en BTL Advies voor het eerst samen gekomen om knelpunten te kunnen aanpakken en op basis hiervan zijn de plannen geschreven. Na het sluiten van de sportparken in maart zijn de vier partijen wederom in gesprek gegaan welke mogelijkheden er waren om nu al te starten met de renovatie.

Onlangs zijn de werkzaamheden aan het hoofdveld gestart, waarbij deze voorzien wordt van een ET-decke en kunstgrasmat. De renovatie van de twee overige velden kan pas starten als de KNHB besluit dit seizoen niet meer te hockeyen, aangezien deze werkzaamheden wat omvangrijker zijn. Van deze velden moeten onder andere het straatwerk en de hekwerken vervangen worden, maar ook wordt er een berekeningsinstallatie en fundering aangebracht.

Door een tijdige start van de gemeente met de bestekvoorbereidingen en aanbesteding hebben alle betrokken partijen de werkzaamheden naar voren kunnen halen. Met het aanpassen van de toolboxmeetings aan de coronamaatregelen kan er op een veilige manier gewerkt worden. Om te voorkomen dat leveranties vanuit het buitenland door de maatregelen rondom COVID-19 eventueel stagneren, is besloten de leveranties allemaal uit Nederland te laten komen. Op deze manier kunnen de sporters van HOD, zodra er weer gesport mag worden, op de gerenoveerde velden spelen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER