Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Perfect pitches

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 19 februari 2020
146 sec


Vakblad Fieldmanager laat in deze rubriek de meest bijzondere projecten van de afgelopen periode zien.


Herinrichting sportpark Den Donk gemeente Oisterwijk

Als gevolg van de fusie van VV Nevelo, RKSV Oisterwijk en VV Taxandria in de nieuwe vereniging Vv Trinitas welke gehuisvest wordt op sportpark Den Donk, dient het bestaande sportpark in haar geheel gereconstrueerd en uitgebreid te worden. Oude verenigingsgebouwen worden gesloopt en bestaande velden worden verlegd om plaats te maken voor zes nieuwe natuurgras-, twee kunstgrasvoetbalvelden, een nieuw verenigingsgebouw en uitbreiding van parkeermogelijkheden.
Sportpark Den Donk ligt grotendeels op het in 1975 gesloten stortterrein Moergestelseweg. Dat betekent dat onder de 60 cm dikke leeflaag het stortlichaam zit en er bijzondere maatregelen en constructies zijn toegepast om kunstgrasvelden, hekwerken, lichtmasten, leidingen et cetera aan te brengen. Ook het nieuwe in twee bouwlagen te bouwen verenigingsgebouw zal in het stortlichaam komen te liggen.
Een deel van het sportpark ligt in het inundatiegebied van de Voorste Stroom. Dat betekent dat ook de verloren gaande inundatiemogelijkheid gecompenseerd en tegelijkertijd het sportpark landschappelijk ingepast moet gaan worden.


Aanleg kunstgrasveld Sportpark Marco van Basten

Ombouw van een natuurgrasveld naar een kunstgrasveld i.v.m. groei van de stad. Een kunstgrasveld wat voldoet aan de zorgplicht (kantband), circulaire bouwstoffen en met een uniek water infiltratie systeem voor alle sportvelden en verharding op het sportpark.


Vervanging beregeningsinstallatie Johan Cruijff Arena

In de zomer van 2019 is in de Johan Cruijff Arena weer een nieuwe grasmat aangelegd. De bestaande beregeningsinstallatie was eveneens aan vervanging toe, en is in zijn geheel vervangen door een compleet nieuwe beregeningsinstallatie – geëngineerd en ontworpen door Mölder Sportveldberegening. De verouderde installatie is voorzien van een nieuw besturingssysteem dat via een app op afstand geactiveerd kan worden.

De installatie bestaat uit 22 stuks Hunter pop-up sproeiers, elk afzonderlijk voorzien van een membraamafsluiter. Alle 22 sproeiers zijn single head, oftewel afzonderlijk bestuurbaar.

Met een verdeling buiten het veld van 14 stuks Hunter pop-up sproeiers met een radius van 21 meter. In het veld zijn 8 kleine Hunter pop-up sproeiers geplaatst, dit zijn sproeiers van het type High Speed. Deze High Speed-sproeiers hebben een hoge draaisnelheid om in een kort tijdsbestek het veld voor de wedstrijd of rustperiode te bevochtigen, zodat de grasmat optimaal bespeelbaar wordt.


Veldinrichting voor nieuwe honkbalaccommodatie in Rotterdam-Zuid

In opdracht van Gemeente Rotterdam en in samenwerking met GKB Realisatie B.V. verzorgde SKOR (voorheen ERMA Sport) eind 2019 de volledige veldinrichting van de nieuwe honkbalaccommodatie in Rotterdam-Zuid. Een honkbalcomplex met voldoende ruimte ontbrak hier al jaren. Dankzij deze nieuwe accommodatie kunnen de Portland Poema's en Urban 010 met meerdere teams gelijktijdig honk- en softballen op verschillende niveaus! SKOR leverde en monteerde vier honkbaldug-outs inclusief materiaalhok: twee van 12 meter breed en twee van 10 meter breed. Naast vier dug-outs leverde SKOR ook foutpalen en honken voor de twee speelvelden. Een fraai stukje vakwerk op maat!


Nieuw tennispark voor TV Breakpoint '83 in Oss

De huidige locatie van TV Breakpoint '83 in Oss wordt momenteel omgetoverd tot woonwijk. Door de woningbouw moest de tennisvereniging vorig jaar noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Deze vond men aan de Talentencampus nabij het stadion van Top Oss. Op deze nieuwe locatie is vorig jaar door TopGrass uit Sint-Oedenrode een compleet nieuw tennispark gerealiseerd. Het park bestaat uit zeven Desso Crown tennisbanen, twee padelbanen, een gloednieuw clubgebouw en een Kokowall geluidsscherm. De verlichting op het park is aangebracht door VDL uit Oss en bestaat uit Philips Led-verlichting.


Realisatie kunstgrasvelden Sportpark De Braak

Sportpark De Braak wordt volledig nieuw ingericht en de start daarvoor is gemaakt door de aanleg van twee nieuwe kunstgras voetbalvelden. De velden zijn gebouwd op het WABER®-systeem. Het bijzondere hierbij is dat er bij de realisatie van de velden geen waterafvoer is aangelegd. Al het water wat er valt komt in het WABER®-systeem terecht waarna het kan infiltreren in de ondergrond. Voor de infill van de velden is gebruik gemaakt van Promax Hydroflex


Onderhoud sportparken en speelvoorzieningen in de gemeente Maastricht

Voor de gemeente Maastricht is Krinkels sinds dit jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportparken en speelvoorzieningen in de gemeente Maastricht. Uit te voeren werkzaamheden zijn onder andere: onderhoud natuur- en kunstgrasvelden, onderhoud verhardingen en civieltechnische voorzieningen, onkruidbeheersing, vervanging inrichting, aanbrengen groenvoorzieningen en maaien gazons. Dit contract is op basis van een fictief postenbestek. Dit houdt in dat wij gedurende het project deelopdrachten ontvangen vanuit de gemeente.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER