Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Aftrap voor nieuw decennium op succesvolle BVO-dag

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 15 januari 2020
70 sec


Kwaliteit van gras afgelopen decennia gigantisch verbeterd

Op 9 januari werd de elfde BVO-dag gehouden in de Johan Cruijff Arena. Onder het motto 'De aftrap voor het nieuwe decennium' wisselden zeventig groundsmen van negentien betaaldvoetbalorganisaties ervaringen uit.


De dag begon met de visie van Heini Otto op het belang van goed gras. De voormalig voetbalinternational en voetballer van Ajax liet in een overzicht zien dat de kwaliteit van het gras in voetbalstadions in de loop der jaren gigantisch verbeterd is.

Blijven innoveren

Na zijn 'aftrap' volgden verschillende sprekers van de organiserende bedrijven: Barenbrug, SGL, ICL en Vos Capelle. Centraal in hun verhalen stonden de meest recente innovatieve ontwikkelingen die de kwaliteit en prestaties van stadionvelden kunnen verhogen. Innovaties blijven ook het komende decennium nodig om antwoord te kunnen geven op nieuwe uitdagingen, zoals klimaatverandering, ziektebestrijding en milieu.


Innovaties blijven ook het komende decennium nodig

Extreme omstandigheden

Karl Standley, head groundsman van het Wembley Stadium, sprak over zijn ervaring tijdens het seizoen 2018, toen 'zijn' grasmat onder andere een concert, voetbalwedstrijden en rugbywedstrijden te verduren kreeg. Hij bracht een inspirerend verhaal over hoe je als groundsman kunt omgaan met verschillend gebruik en extreme omstandigheden.


Veldbezoek Johan Cruijff Arena

Uiteraard werd ook de grasmat in de Johan Cruijff Arena geïnspecteerd door de grasspecialisten. Voordat de groep het veld betrad, gaf Paul Baars, verantwoordelijk voor de grasmat in de Johan Cruijff Arena, inzicht in het optimaliseren van de groeicondities, de wekelijkse monitoring van het veld en de uitdagingen die in het verschiet liggen voor de thuiswedstrijden van het aanstaand Europees Kampioenschap voetbal. Ter afsluiting wisselden de groundsmen onderling ervaringen en ideeën uit. De deelnemers kijken terug op een zeer interessante en leerzame dag.


De deelnemers kijken terug op een zeer interessante en leerzame dag.

Kennis verzamelen, kennis delen

De organiserende bedrijven achter de BVO-dag vinden het belangrijk dat er een platform is voor groundsmen waar zij kennis kunnen delen en kunnen leren van elkaar en van specialisten. Er is geen andere organisatie in Nederland die elk jaar zoveel groundsmen bij elkaar krijgt. De organiserende bedrijven zullen daarom ook de komende jaren de BVO-dag blijven organiseren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER