Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Belijningsrobot maakt creatief lijnenspel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, woensdag 10 oktober 2018
63 sec


De redactie werd getipt over een heel gaaf filmpje. Gisteren spotte een oplettende kijker de Intelligent One-belijningsmachine in De Wereld Draait Door, waar ter gelegenheid van het veertiende seizoen van het programma "nummer 14" regelmatig de revue passeert.


Nummer 14 verwijst naar het rugnummer van Johan Cruijff. De Wereld Draait Door (DWDD) brengt in een serie uitzendingen een documentaire over Cruijff. In de zoektocht naar iets of iemand die zijn afbeelding op een voetbalveld kon aanbrengen, stuitte het team van DWDD op een filmpje van het Deense Intelligent Marking, ontwikkelaar van de Intelligent One. Zodoende werd aangeklopt bij Milati Grass Machines.

Vorige week werd een beeltenis van Cruijff op het midden van een veld van Sportpark Oostenburg in Oosterwolde gemaakt. Maandagochtend 1 oktober reden Arjen Spek (eigenaar Milati Grass Machines), diens zoon Tim en communicatieadviseur Dimphi van Amen in alle vroegte richting het Friese Oosterwolde. Milati vertelt: 'Het was niet eenvoudig een club te vinden waar nog geen belijning op de velden stond. En bovendien een veld wat een paar weken niet bespeeld hoefde te worden. De ochtend is gebruikt om het ontwerp te testen, om 13:00 uur is de filmploeg van DWDD daadwerkelijk gaan draaien.'

Stefan Thilemann van het Deense Intelligent Marking maakte van het ontwerp een projectie voor de software van de markeringsrobot. Het resultaat was een haarscherpe afbeelding van Johan Cruijf op de middenstip. Kijk en oordeel zelf:
Milati Grass Machines is sinds begin dit jaar exclusief importeur van Intelligent Marking-machines. Het Deense merk is bekend van de Intelligent One: een robotbelijner die op Saltex 2017 de innovatieprijs won. Milati krijgt veel aanvragen voor demonstraties van de machine en heeft inmiddels ook zijn eerste klanten in Nederland. Onlangs schreven we er een artikel over.

De Intelligent One is overigens ook te bewonderen op de Nationale Sport Vakbeurs, 14 en 15 november in Gorinchem. Milati is daar aanwezig in stand 284.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Suzan
Wednesday 10 October 2018
mooi hoor! klasse kwaliteit Sure-Line Impact!
Arjen
Wednesday 10 October 2018
Correctie, ons huismerk voetbal belijning Fleet Super C is hiervoor gebruikt.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER