Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Verwijderen begroeiing Maasoever in Boxmeer

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 11 november 2014
50 sec


In opdracht van Rijkswaterstaat gaat aannemer Martens en Van Oord op twee locaties in de gemeente Boxmeer struiken en bomen op de oevers van de Maas verwijderen.

Het weghalen van begroeiing bevordert de doorstroming bij hoogwater en daarmee de hoogwaterveiligheid. Het gaat om de oevers ter hoogte van het dorp Boxmeer en de uiterwaard Vortumsche Bergen voor de stuw bij Sambeek. De begroeiing wordt buiten het broedseizoen verwijderd, zodat er geen broedende vogels worden verstoord. De bakenbomen worden hier niet gekapt. Conform de Richtlijn Bakenbomen verricht Rijkswaterstaat echter ook geen actief onderhoud meer aan deze bomen. Het kap- en snoeiwerk vindt naar verwachting plaats in de periode november - december 2014. Per locatie neemt dit 1 tot 3 weken in beslag. De oeverzones zijn tijdens de werkzaamheden tijdelijk niet toegankelijk.

Tegelijkertijd is het verwijderen van de begroeiing voorbereidend werk om mogelijk natuur(vriende)lijke oevers op deze locaties te kunnen realiseren. Een maatregel die het leefgebied van planten, vissen en kleine waterdiertjes bij de rivier herstelt en daarmee de waterkwaliteit verbetert. Welke herinrichtingswerkzaamheden in de gemeente Boxmeer precies uitgevoerd gaan worden en wanneer deze starten, hangt af van het verloop van de vergunningenprocedures, het ontwerp en de planning van de aannemer. In 2010 zijn in deze regio al de trajecten Oeffelt en Noordereiland gerealiseerd, en aan de overkant Zuidereiland en Paesplas. Voor de periode 2014 - 2016 staat behalve Vortumsche Bergen en Boxmeer ook het traject Oeffelt - St. Agatha op de planning. Daar zijn de bomen eerder al verwijderd.

Bron: RijkswaterstaatOm te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER