Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

KRAK, zei de ...

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 17 juni 2024
58 sec


We kennen allemaal het verhaal uit onze jeugd over Kabouter Prik, beter bekend als Kabouter Spillebeen. Deze kabouter was heen en weer aan het wippen, en plotseling zwaaiden beide benen de lucht in en brak de paddenstoel af bij de grond.


Na enig onderzoek blijkt dat Spillebeen niet langer Spillebeen wordt genoemd. In een maatschappij waar alles dikker en groter wordt, kunnen zelfs kabouters niet achterblijven.

De dikke billen van Spillebeen zijn grotendeels de boosdoener

Onze held is simpelweg obees geworden; een klein beetje wippen en... krak. Een soortgelijk fenomeen lijkt zich voor te doen met de masten rond onze sportvelden. Hoewel het overdreven zou zijn om te beweren dat ze op grote schaal omvallen, is er duidelijk sprake van een trend. De dikke billen van Spillebeen zijn grotendeels de boosdoener. We realiseren ons onvoldoende dat de armaturen groter en zwaarder zijn geworden en meer wind vangen. Deze nieuwe, zwaardere armaturen belasten onze oude lichtmasten meer dan we voorzien hadden.

Aanvankelijk leek alles goed geregeld, maar zoals vaak bij vernieuwingen komen de werkelijke uitdagingen pas aan het licht wanneer we al ver op weg zijn

Dit is een klassiek voorbeeld van een transitieprobleem. Aanvankelijk leek alles goed geregeld, maar zoals vaak bij vernieuwingen komen de werkelijke uitdagingen pas aan het licht wanneer we al ver op weg zijn. Laten we deze 'groeipijnen' zien voor wat ze zijn: een teken dat we op de goede weg zijn, maar nog enkele kinderziektes moeten overwinnen. Het is een uitgelezen moment voor samenwerking in de sector, van fabrikanten tot sportclubs en gemeentes, om te zorgen dat onze sportvelden niet alleen verlicht, maar ook veilig zijn. Laten we dus niet wachten tot de volgende Spillebeen van zijn paddenstoel valt. Zoals het oude gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER