Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Oirschot wil intensievere samenwerking voor onderhoud sportaccommodaties buitensport

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 31 mei 2024
54 sec


In de gemeente Oirschot is het Oirschots SamenwerkingsModel Onderhoud (OSMO) van start gegaan. Het is een pilot die aansluit op de ambitie van de gemeente om een intensievere samenwerking aan te gaan met buitensportverenigingen op het gebied van onderhoud.

De klusploeg en voorzitter van Beerse Boys samen met wethouder Corine van Overdijk, gemeentemedewerkers, adviseur Newae en aannemerscombinatie Van Wijlen-Vogels, incl. WSD-medewerkers. (Foto: gemeente Oirschot)
De klusploeg en voorzitter van Beerse Boys samen met wethouder Corine van Overdijk, gemeentemedewerkers, adviseur Newae en aannemerscombinatie Van Wijlen-Vogels, incl. WSD-medewerkers. (Foto: gemeente Oirschot)

Samen met de aannemer die verantwoordelijk is voor het onderhoud start de pilot op Sportpark De Klep. Wethouder Corine van Overdijk: 'We bekijken onder andere of het zowel voor verenigingen als gemeente en aannemer voordelig en werkbaar is.'

Met voetbalvereniging Beerse Boys en de aannemer heeft de gemeente besloten om juist nu te starten met de pilot om zo ervaring op te doen op welke wijze OSMO vanaf 2025 verder uitgerold kan worden. Voorzitter Tom Bodde: 'Als vereniging hadden we de wens om meer verantwoordelijkheid te nemen met betrekking tot het maaibeheer en bij voorkeur met de inzet van een robotmaaier. We zijn blij dat we met deze pilot kunnen ervaren of dit voor ons ook werkbaar is en of we vanuit deze samenwerking een nog hogere kwaliteit kunnen realiseren'.

Klusploeg

Een bijzondere samenwerking is dat de klusploeg van de Beerse Boys samen met twee WSD-medewerkers, die vanuit sociaal ontwikkelbedrijf WSD bij de aannemer zijn gedetacheerd, het handmatig onderhoud op het sportpark gaan verzorgen. Hierbij wordt ook de mogelijkheid onderzocht of zij, binnen de beschikbare tijd, ook andere werkzaamheden voor de vereniging gaan uitvoeren onder begeleiding van de klusploeg.


Vervolg

De resultaten van de pilot worden meegenomen in de voorbereiding van het nieuwe onderhoudscontract, dat vanaf 2025 in moet gaan. Dan zal ook duidelijk worden of en op welke wijze de gemeente OSMO breder uit gaat rollen richting alle buitensportaccommodaties.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER