Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Case study ‘Project Koggenland’

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 17 april 2024
67 sec


In de gemeente Koggenland, gelegen in het hart van Noord-Holland, zijn onlangs in Obdam, Avenhorn en Ursem vijf gloednieuwe Edel Grass kunstgrasvelden gerealiseerd. Dit project had als doel de renovatie en verbetering van sportfaciliteiten bij vier voetbalclubs in de gemeente.

Overzicht voetbalveld Hybridblade
Overzicht voetbalveld Hybridblade

Wat het project naast de omvang (vijf velden op verschillende locaties) bijzonder maakt, is de toepassing van een Edel Hybridblade voetbalsysteem met een infill van zand en een toplaag van kurk. Het zand is daarbij afkomstig is van gerecycled materiaal. De infill bestaat daarmee volledig uit natuurlijk en grotendeels gerecycled materiaal, wat zorgt voor een hoge duurzaamheidsgraad voor deze velden. Onder de velden ligt een Trocellen shockpad.

Realisatie en uitdagingen
Na een grondige periode van planning en voorbereiding door installatiepartner en aannemer Antea Sport, werd het project door hen in goede banen geleid. Met hun expertise werden de vijf kunstgrasvelden stap voor stap en aansluitend op elkaar gerealiseerd en geïnstalleerd. Daarbij waren er een aantal uitdagende omstandigheden, met name het onvoorspelbare weer. De aanvang van het project viel namelijk samen met een periode van overmatige regenval, wat de aanleg bemoeilijkte. Vooral het bezanden met gerecycled zand in een vochtig voorjaar bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Desondanks werd het project, met toewijding van het team en de expertise van veldinstallateur J&E Sports, succesvol afgerond binnen een acceptabele tijdsperiode. De betrokkenheid van alle partijen resulteerde in een mooi eindresultaat, ondanks de uitdagingen.


Projectenparade

Dit project komt uit de projectenparade. Een project aandragen kan hier.

De nieuwe Edel Grass kunstgrasvelden bieden de komende jaren moderne en duurzame sportfaciliteiten voor de gemeente. Volgens René Otter, technisch adviseur groen van de gemeente Koggenland, is bewust gekozen voor de Hybridblade speelmat van Edel Grass met kurk infill: "Het is een duurzame combinatie en de speeleigenschappen zijn erg goed. Op warme dagen heeft het kurk een verkoelende werking vanwege het vochtregulerende karakter. Met deze nieuwe velden kunnen onze voetbalclubs weer vele jaren veilig en aangenaam sporten!"

René Otter: "Het is een duurzame combinatie en de speeleigenschappen zijn erg goed.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER