Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Veendam zit er weer mooi bij

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, vrijdag 5 april 2024
91 sec


Het complex van voormalige Betaald Voetbal Organisatie SC Veendam, het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte heeft onlangs een grootschalige vernieuwing ondergaan in opdracht van de gemeente Veendam.


De gemeente Veendam heeft SKOR de opdracht gegeven om de tribunes te voorzien van maar liefst ca. 5000 nieuwe stoelen en business seats. Deze upgrade was noodzakelijk vanwege de toenemende inzet van de tribunes voor diverse evenementen in de nabije toekomst.

De onveilige te vervangen stoelen

Verbetering van comfort en veiligheid

De oude stoelen waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de veiligheidsnormen voor bezoekers. Daarom is besloten om nieuwe stoelen te plaatsen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook de benodigde veiligheid garanderen. Dit is van groot belang, gezien bijvoorbeeld de inzet van het stadion tijdens het recente bezoek van de jeugdelftallen van Oranje voor interlandwedstrijden als ook de populariteit van de wielerwedstrijden op dit terrein. Dankzij deze vernieuwing kunnen zowel jong als oud nu veilig en comfortabel genieten van sportevenementen op de tribunes van het Henk Nienhuis Stadion aan de Langeleegte in Veendam.


De tribune zonder stoelen

Nostalgie mee naar huis

Ervaring leert waar voetbal is geweest, is het sentiment altijd nog daar. De oude stoelen allemaal weggooien en aanbieden voor recycling was natuurlijk geen optie. In nauwe samenwerking met de Gemeente Veendam is er dan ook besloten om een deel van de stoelen dat nog enigszins in takt was, ter beschikking te stellen aan de lokale (voormalige) fans. En met groot succes! Zo’n 500 stoeltjes hebben een nieuwe bestemming gekregen, waarmee een stukje nostalgie tastbaar bewaard is gebleven.


Uitbreiding mogelijkheden voor evenementen

Met de komst van de nieuwe stoelen en business seats wordt het complex van SC Veendam multifunctioneler. Naast voetbalwedstrijden bieden de tribunes nu ook ruimte voor andere evenementen. Denk hierbij aan concerten, lezingen of bedrijfspresentaties. Hiermee heeft de gemeente Veendam een waardevolle aanwinst gekregen voor haar culturele en sportieve activiteiten.


Een vernieuwde uitstraling

Niet alleen de functionaliteit van de tribunes is verbeterd, ook het uiterlijk vertoon is flink opgefrist. De nieuwe stoelen zijn van hoge kwaliteit en hebben een moderne uitstraling. Hierdoor straalt het stadion weer frisheid en professionaliteit uit, wat zeker bijdraagt aan de totaalbeleving van de bezoekers. Slagroom op de taart is natuurlijk het in ere houden van de letters “VEENDAM” op de tribune.

Al met al heeft de Gemeente Veendam een belangrijke stap gezet om een nog levendiger en aantrekkelijker sportcomplex te zijn. Het biedt bezoekers niet alleen een veilige en comfortabele omgeving, maar creëert ook mogelijkheden voor diverse evenementen. Dit alles draagt bij aan een positieve uitstraling van de gemeente Veendam en versterkt haar positie als sportieve en culturele bestemming. Voor SKOR een mooie kans om te laten zien dat zij de partner zijn als het gaat om de inrichting van sportcomplexen.


Indiener

SKOR
Nick Runhaar

Betrokken partij

Gemeente Veendam

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER