Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Eerste dry hockeyveld geïnstalleerd in Afrika

NIEUWS
KUNSTGRAS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 21 maart 2024
85 sec


De internationale hockeyfederatie FIH meldt dat het eerste 'droge hockeyveld' op het Afrikaanse continent in gebruik genomen is op de St. Andrews School in Bloemfontein, Zuid-Afrika. De FIH spreekt van een 'historisch moment'.

(Foto: FIH)
(Foto: FIH)

Het 'FIH Innovation Category Dry Turf Hockey Field' werd geleverd door Polytan en vertegenwoordigt een volgende stap van de wereldwijde hockeygemeenschap om de sport duurzamer te maken door af te stappen van besproeide grasmatten; een stap die werd voorgesteld door de FIH tijdens haar 46e Congres in 2018.

De ingebruikname van de droge grasmat markeert een historisch moment voor hockey, omdat het de eerste grasmat zonder zand en zonder irrigatie is die ooit op het Afrikaanse continent is geïnstalleerd. De technologie voor droge grasmatten maakt hockey toegankelijker voor alle regio's in de wereld en is vooral effectief op plaatsen die te kampen hebben met watertekorten, aldus de FIH.

Oman

De opening van het droge gras in Afrika komt kort nadat de allereerste FIH Hockey5s World Cup, gehouden in Oman in januari 2024, werd gespeeld op een droog grasveld, ook geleverd door FIH Global Supplier Polytan. De droge grasmatten zijn een product van de aanzienlijke vooruitgang die de kunstgrasindustrie heeft geboekt en de grasmat die in Bloemfontein werd ingehuldigd is volledig koolstofneutraal en gemaakt van 80% biobased materiaal (suikerriet).


De FIH heeft zich verplicht om van hockey een wereldwijd duurzame sport te maken en zal zich blijven inzetten om de negatieve voetafdruk op het milieu te verminderen

39% minder water

De FIH heeft zich verplicht om van hockey een wereldwijd duurzame sport te maken en zal zich blijven inzetten om de negatieve voetafdruk op het milieu te verminderen. De eerste stappen zijn al gezet, met een gestage vermindering van het waterverbruik, zoals blijkt uit het feit dat de grasmat die werd gebruikt tijdens de Olympische Spelen in Tokio 39% minder water nodig had voor optimale prestaties dan de grasmat die slechts vier jaar eerder in Rio werd gebruikt. De komende Olympische Spelen in Parijs 2024 zullen ook, voor de allereerste keer, een koolstof neutrale hockeygrasmat bevatten en de vereiste besproeiing verder verminderen.


Olympische grasmat

Ashley Appleby, International Sales Manager bij Polytan, zei over de vooruitgang die wordt geboekt in het duurzamer maken van hockeygrasmatten: 'Poligras Paris GT zero is niet alleen de koolstofneutrale grasmat, maar het is ook FIH Innovation Category gecertificeerd, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor dry hockey voor school- en clubniveau op elk competitieniveau, inclusief World Cups. Poligras Paris GT zero hockey grasmatten zijn geïnstalleerd op meer dan 25 locaties in 11 landen.


(Voor het hele bericht van de FIH zie https://www.fih.hockey/news/first-dry-hockey-turf-in-africa-installed-at-st-andrews-school-bloemfontein)

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER