Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Limegreen trots op beoordeling over milieu-impact ONE-DNA-producten

NIEUWS
KUNSTGRAS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 1 maart 2024
62 sec


De eerste fase van de Life Cycle Assessment (LCA)-analyse die EcoReview uitvoerde voor ONE-DNA-productlijn van Limegreen is succesvol afgerond. Deze uitgebreide analyse gaat diep in op de verschillende milieueffecten en zet nieuwe maatstaven voor de industrie.


'Onze reis naar transparantie neemt een belangrijke stap voorwaarts nu de LCA-analyse wordt gecontroleerd door SGS Intron. Dit strenge beoordelingsproces zal uitmonden in de publicatie van een Environmental Product Declaration (EPD) voor elk ONE-DNA-product. Deze verklaringen zullen binnenkort beschikbaar zijn op de Nederlandse Milieudatabase en wereldwijd via Eco-platform.org, waardoor een ongeëvenaard niveau van inzicht wordt geboden in onze inzet voor duurzaamheid', meldt het bedrijf trots.

Limegreen verwacht dat de ONE-DNA-mono-materiaal productlijn mogelijk de laagste milieukostenindicator in de kunstgrasmarkt bereikt. Met een optimalisatie van het productieproces en de verwerking van gerecycled materiaal verwacht het bedrijf zijn impact op duurzaamheid nog verder te verbeteren. De behaalde score zal binnenkort gedeeld worden.

Standaard

Environmental Product Declarations (EPD's) zijn de standaard voor het beoordelen van de milieu-impact van een product. Ze bieden een kwantificeerbaar milieugegevensprofiel dat essentieel is voor het vergelijken van producten die dezelfde functie vervullen. Door een duidelijke, objectieve en uitgebreide beoordeling te geven van de milieuprestaties van een product, helpen EPD's bij het maken van geïnformeerde keuzes voor duurzamere opties.


De Life Cycle Cost (LCC) is een integraal onderdeel van het EPD en geeft de milieu-impact in geld weer. Het omvat verschillende aspecten zoals grondstofwinning, energieverbruik, waterverbruik en potentiële emissies gedurende de levenscyclus van het product.

Circulaire economie

'Het omarmen van EPD's en de MKI-waarden is de weg voorwaarts in onze reis naar duurzaamheid. Het is in lijn met wereldwijde initiatieven zoals de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Circular Economy Action Plan van de Europese Unie. Deze kaders benadrukken het belang van het verminderen van onze ecologische voetafdruk en de overgang naar een meer circulaire economie', stelt Limegreen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER