Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Schmitz Foam Products lanceert vernieuwde ProPlay shockpad met kleinere footprint

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 8 december 2023
98 sec


Schmitz Foam Products is wereldwijd leverancier van ProPlay shockpads. Per 1 januari 2024 introduceert het bedrijf zijn nieuwste product: ProPlay-Sport23D/170. De verbeterde variant vervangt het product ProPlay-Sport23D. Nieuw hierin is de optimalere mix van grondstoffen waardoor de footprint# verbetert en de performance en stabiliteit op dezelfde kwaliteit blijft, belooft Schmitz Foam.


De aanleiding voor de ontwikkeling van ProPlay-Sport23D/170 kwam enerzijds voort uit een continue interne focus op productinnovatie en duurzaamheid. Voor dat laatste pleiten overigens ook beroepsverenigingen zoals de ESTC (EMEA Synthetic Turf Council) en de BSNC. Anderzijds lag de enorme populariteit van de hardloper ProPlay-Sport23D ten grondslag aan de productinnovatie: met een doorontwikkeling van een veel verkocht product kan immers de meeste impact gerealiseerd worden, aldus het shockpad bedrijf.

Innovatie en milieuprestatie gaan hand in hand

Testen met een nieuwe en uitgebalanceerde mix van grondstoffen resulteerden in een nóg beter eindproduct. De nieuwe ProPlay-Sport23D/170 is 10% lichter dan zijn voorganger en heeft daardoor een lagere densiteit. Hierdoor verbetert Schmitz Foam Products de carbon footprint van zijn meest succesvolle product. De sporttechnische eigenschappen blijven nagenoeg gelijk en de lange levensduur blijft gewaarborgd. De nieuwste shockpad voldoet perfect aan de verscherpte prestatie- en duurzaamheidseisen die de nieuwe norm EN 15330-4 specificeert. ProPlay-Sport23D/170 scoort net als zijn voorganger ook in de hoogste drainage classificatie volgens EN 15330-4 en is dus zeer goed toegerust om velden te draineren ten tijde van steeds vaker voorkomende extreme neerslag. De lichtere shockpad is bovendien gemakkelijker te verwerken. Kunstgrassystemen kunnen hierdoor sneller en nog efficiënter geïnstalleerd worden.


Levenscyclusanalyse

Om een correct beeld te krijgen van de totale milieu-impact van een product, moet de hele levenscyclus (LCA) ervan beschouwd worden. Van grondstoffenwinning en transport, via productie en (her)gebruik tot en met de afvalverwerking. Aan de hand van een levenscyclusanalyse is het mogelijk om op een uniforme manier de milieuprestatie van producten te bepalen. Alle milieueffecten van een product worden op eenduidige en controleerbare wijze in een score gevat: de milieukostenindicator (MKI). Waar het bijvoorbeeld voor de woningbouw al enige tijd gemeengoed is om met een MKI te werken, begint dit in de sportsector ook vorm te krijgen.


Waar het bijvoorbeeld voor de woningbouw al enige tijd gemeengoed is om met een MKI te werken, begint dit in de sportsector ook vorm te krijgen

De keuze voor een product of systeem bij de aanleg van een sportveld werd tot nu toe altijd gemaakt op basis van de sporttechnische kwaliteit van de producten. Schmitz Foam gelooft dat in de toekomst ook de MKI-waarde een bepalende rol gaat spelen bij de aanbesteding en invulling van sportvelden. 'ProPlay shockpads waren al een klasse apart omdat ze alle gewenste sporttechnische eigenschappen combineren met een uitmuntende drainage dankzij de horizontale drainagekanalen. En ook op het gebied van milieutechnische kwaliteiten scoren de shockpads zeer goed. Wij hebben voor ProPlay-Sport23D/170 een LCA laten maken. Hieruit blijkt dat ProPlay-Sport23D/170 een veel gunstigere MKI heeft dan de meeste prefab shockpads op de markt,' aldus het foambedrijf.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER