Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Uitdagende en slimme sportlocaties

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cecile Koestering, donderdag 28 september 2023
120 sec


SmartGoals-palen: sensoren die communiceren met SmartGoals-app

Het SmartGoals Urban SkillCourt is een baanbrekende, innovatieve en aantrekkelijke manier om interactief te sporten in de buitenlucht, waarbij de wereld van sport en die van gaming naadloos in elkaar overvloeien. Het court bestaat uit een permanente opstelling van Urban SmartGoals-palen en is ideaal voor in de openbare ruimte, bij scholen, op vakantieparken en bij verenigingen.


Dit geavanceerde court biedt een unieke ervaring en nodigt mensen van alle leeftijden en niveaus uit om actief te worden en op een sportieve manier plezier te beleven. Het Urban SkillCourt kan volledig naar eigen wens worden ingericht en kan ook worden voorzien van inrichtingsmaterialen, zoals voetbaldoelen, fitnesstoestellen, SportBox etc. De vrij aanpasbare lay-out zorgt voor eindeloze mogelijkheden, afgestemd op de specifieke behoeften van een stad, openbare ruimte, school of sportaccommodatie. Daarnaast biedt W&H Sports verschillende vaste configuraties aan, zoals SmartGoals-cirkels, -driehoeken en vierkanten.

Interactief sporten

Met het implementeren van een Urban SkillCourt kunnen gemeenten, scholen, vakantieparken en verenigingen sport en beweging bevorderen op een toegankelijke manier. Het concept is gebaseerd op slimme doelen en geavanceerde technologieën. De SmartGoals-palen bestaan uit sensoren die communiceren met de SmartGoals-app. In de app staan verschillende sporten en spellen om met elkaar te doen of alleen. Door het court kan een ruimte worden getransformeerd in een dynamische sportomgeving. Dit stimuleert niet alleen lichaamsbeweging, maar ook sociale interactie en competitiviteit, wat bijdraagt aan een gezondere levensstijl en een sterkere gemeenschapsband. Het SmartGoals Urban SkillCourt heeft de potentie om mensen weg te halen van hun scherm en in beweging te brengen. Door gaming en sport te combineren op een interactieve manier, wordt het aantrekkelijker om actief te worden en te blijven. Een mooie bijkomstigheid is dat het SkillCourt data oplevert. Voor de gebruiker, zodat die zichzelf kan blijven uitdagen, maar ook bij de opdrachtgever komen (AVG-proof) data binnen over het gebruik, zoals de gebruiksfrequentie van het court of afzonderlijke zones, populaire gebruiksuren (piek- en daltijden), doelgroepen/leeftijdsanalyse en statistieken over het gebruik van de verschillende sporten die op het SkillCourt beoefend worden.
Inmiddels zijn er SkillCourts aangelegd in Rotterdam, Lichtenvoorde en Amsterdam; het laatste is aan het begin van de zomer geopend. Het court in Amsterdam ligt op een openbaar sportpark, zodat naast omwonenden ook verenigingen, scholen en bootcampclubs er gebruik van kunnen maken.


Modulaire vloeren

SkillCourts kunnen worden aangelegd op kunstgrasvelden, maar ook op modulaire vloeren. Een modulaire vloer kent vele voordelen. Zo is de vloer licht in gewicht, geschikt voor bijna elk type ondergrond, zonder lijm te leggen en daardoor makkelijk te verwijderen, veilig in het gebruik en leverbaar in verschillende kleuren, wat de vloer aantrekkelijk maakt. Op dit moment worden de modulaire tegels gemaakt van kunststof en zijn ze volledig recyclebaar, maar er is ook een modulaire tegel van gerecycled kunstgras in ontwikkeling. Het zou mooi zijn als van een oud kunstgrasveld weer een nieuwe sportvloer kan worden gemaakt.


Hoog rendement

Het rendement van een court valt of staat met het gebruik ervan. Als er bij een court ook de nodigde sportmaterialen aanwezig zijn, zal dit het gebruik zeker bevorderen. Met de SportBox, een opslagruimte voor sport- en trainingsmaterialen, zijn er altijd de juiste materialen voorhandig. Middels een app kunnen gebruikers de box reserveren, openen en oefeningen bekijken. Dit levert de opdrachtgevers waardevolle data over het gebruik op.


Samenwerking Buitensportplan

Bij het realiseren van onder andere SkillCourts werkt W&H Sports nauw samen met Buitensportplan, een zusterbedrijf van Speelplan. Door gebruik te maken van elkaars expertise en competenties, kan W&H Sports opdrachtgevers volledig ontzorgen bij het ontwerpen en realiseren van uitdagende en slimme sportlocaties. W&H Sports heeft dé sport- en beweegconcepten voor in de buitenlucht; Buitensportplan kan het advies, het ontwerp en de inspectie verzorgen.
www.whsports.nl


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
Expertdag Duurzaam Gras 2024
dinsdag 1 oktober 2024
Nationale Sportvakbeurs
woensdag 6 november 2024
Dertiende editie Nationale Sport Vakbeurs
woensdag 6 november 2024
t/m woensdag 6 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER