Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bondgenoten in de bodem

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hans de Kort, maandag 28 augustus 2023
93 sec


Controle over het vochtgehalte in de bodem, een schoon en gelijkmatig bodemprofiel, goede beworteling en een goede verdeling van het schaarse water - dit zijn de vereisten voor een gezond veld en een zo laag mogelijke ziektedruk. Aqua Aid Europe en Consolidate Turf hebben in elkaar goede partners gevonden om dit te bereiken. Aqua Aid Europe is al een gevestigde naam in de sport- en golfsector, mede dankzij de inzet van distributeur Vos Capelle. De naam Consolidate Turf is vooralsnog minder bekend in ons land, hoewel er in het buitenland al jaren goede resultaten geboekt zijn en menig fieldmanager niet meer zonder wil.

Wortels na gebruik van Consolidate Turf en Aqua Aid
Wortels na gebruik van Consolidate Turf en Aqua Aid

De vloeibare meststoffen van Consolidate Turf, ook verkrijgbaar bij Vos Capelle, bieden planten bouwstenen om hun volledige genetische potentieel te bereiken. Enkele voorbeelden van producten zijn Consolidate Plus, Consolidate K en Turf Carb. Consolidate Plus voorkomt overmatige, zachte topgroei en biedt meer energie voor wortelgroei. Consolidate K vergroot de stikstofefficiëntie aanzienlijk door het makkelijk opneembare kalium. Turf Carb bevat een complexe samenstelling van koolhydraten, biostimulanten en humus- en fulvinezuren, die dienen om de stressbestendigheid van grassen te vergroten. Het grote voordeel van de Consolidate-producten is dat ze naar wens en behoefte gemengd kunnen worden.

Bodemvochtdoorlaatbaarheid

Door de toenemende hitte- en droogtestress in de zomer en nattere herfst- en winterperiodes wordt volledige bodemvochtdoorlaatbaarheid steeds belangrijker. Aqua Aid Europe biedt een uitgebreid productenpakket dat de bodemdoorlaatbaarheid beïnvloedt. Hierdoor wordt water tijdens natte periodes beter afgevoerd en in droge periodes opgeslagen. OARS HS en OARS PS werken hierbij met een speciale technologie met meervoudige vertakkingen. Verde-Cal G helpt om een dichtgeslagen bodem los te maken en om de waterdoorlatendheid te verbeteren, waardoor in het profiel de gewenste balans ontstaat tussen bodem, lucht en vocht. Goede meststoffen ontbraken nog aan het pakket.


Consolidate Turf en Aqua Aid samen blijken een match made in heaven te zijn, of moeten we zeggen: in de bodem?

De producten van Consolidate Turf zijn niet alleen een mooie toevoeging aan het pakket; uit de resultaten hiervan blijkt dat de producten elkaar ook versterken. Consolidate Turf-meststoffen kunnen vanwege hun unieke chemie het beste worden toegepast met ruim voldoende water, zodat ze de plant via de wortels kunnen bereiken. De producten van Aqua Aid verbeteren de waterdoorlaatbaarheid en vochtbalans, waardoor de doeltreffendheid van de Consolidate Turf-producten hoger wordt. Ook het combineren van de meststoffen met een wetting agent zorgt ervoor dat ze uniformer opgenomen worden.
Kortom, in een tijd dat water schaars is, bieden Aqua Aid en Consolidate Turf samen een totaalpakket met volledige controle over het vochtgehalte in het bodemprofiel, optimale waterbeweging in de bodem en goed ontwikkelde wortels - bouwstenen voor een langdurig stevig en snel speeloppervlak met minder ziektegevallen.


Vos Capelle

Producten van zowel Consolidate Turf als Aqua Aid Europe zijn in Nederland verkrijgbaar via distributeur Vos Capelle, www.voscapelle.nl0416 311 326.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER