Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voetbalclubs sportpark Veerse Poort krijgen hoofdveld van kunstgras met waterberging

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 16 juni 2023
59 sec


Bij Zeelandia Middelburg en MZVC op sportpark Veerse Poort is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras vervangt. Het werk wordt uitgevoerd door CSC Sport.


De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de clubs. Onder het nieuwe veld wordt een waterbuffer aangebracht, zodat het opgevangen regenwater gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

'Wij bouwen ongeveer dezelfde waterberging die wij onder een non-fill voetbalveld op De Herdgang hebben gebouwd, het trainingscomplex van PSV Eindhoven', vertelt Silvio van Doorn, operationeel directeur CSC Sport. Silvain van de Wiel van adviesbureau Newae is de directievoerder namens opdrachtgever, de gemeente Middelburg.

Geotextiellaag
De berging heeft een capaciteit van 1100 kuub. Een drainagesysteem onder de waterdichte folie zorgt ervoor dat het grondwater gereguleerd wordt en niet voor problemen kan zorgen. Ook wordt een speciale geotextiellaag aangebracht op de waterdichte folie als bescherming tegen eventuele scherpe Granulight korrels. Op de sporttechnische laag wordt uiteindelijk een foam en de GreenFields Slide Max Elite kunstgrasmat geïnstalleerd met kurk infill. Eind augustus 2023 en voor start van de nieuwe competitie moet alles klaar zijn.


Meer speeluren

De overstap naar kunstgras betekent dat er meer speeluren gemaakt kunnen worden en dat was nodig, omdat de verenigingen volgens de planningsnormen van de KNVB te weinig wedstrijdvelden hadden. Het vernieuwde veld zal niet alleen dienen als hoofdveld voor wedstrijden, maar is ook beschikbaar voor trainingen voor alle leeftijdscategorieën binnen de verenigingen.


In tegenstelling tot natuurgrasvelden, die bij extreem droog of nat weer onbespeelbaar kunnen worden, blijft een kunstgrasveld bespeelbaar. Dit betekent dat de teams van Zeelandia Middelburg en MZVC onder bijna alle weersomstandigheden kunnen blijven spelen en trainen, waardoor afgelastingen tot een minimum worden beperkt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Rob Heusinkveld
Friday 16 June 2023
Interessant: Deze constructie met Grauwacke of lava 0/32 als waterbuffeer is bekend en succesvol. Maar met granulight? Dat is nieuw...Welke gradatie en wat is het waterbergende vermogen per m3 verdichte granulight?
Gerrit de Koe
Monday 10 July 2023
Ik ben ook wel zeeeer benieuwd Rob of de aanname juist is dat er granulight is gebruikt :)

Tip de redactie

AGENDA
Sport Innovatiedagen Milati en partners
woensdag 22 mei 2024
t/m donderdag 10 oktober 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024
Kennisdag over natuurinclusieve sportlocaties
woensdag 26 juni 2024
t/m woensdag 26 juni 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER